AcasaAcasa  CalendarCalendar  CautareCautare  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

Distribuiţi | 
 

 Coranul Kareem -Despre Albine si Furnici

In jos 
AutorMesaj
Mirela-Admin
ADMIN
ADMIN
Mirela-Admin

Numarul mesajelor : 1028

MesajSubiect: Coranul Kareem -Despre Albine si Furnici   Mar 16 Iun 2009, 06:25

ALBINELE

"Si Domnul tau le-a revelat albinelor: "Faceti-va case în munti, în pomi si în ceea ce ei fauresc!"

Libertatea alegerii locului pentru stup: spre deosebire de multe alte insecte, care au nevoie de întrunirea unor conditii precise pentru alegerea unui loc în care sa se reproduca, ceea ce în stiinta referitoare la comportamentul animalelor se numeste "insistenta în alegerea locuintei", roiul de albine face din orice loc pe care îl gaseste în natura sau pe care i-l ofera omul locuinta pentru construirea stupului, fie ca este vorba de o scorbura în stânci, în munti sau în pomi, fie ca este vorba de un stup artificial oferit de om.

"Apoi, mâncati din toate roadele!"

Creatorul i-a poruncit albinei sa manânce din toate roadele din natura, spre deosebire de multe insecte care se hranesc doar cu un anumit soi de hrana si de aceea le-a înzestrat cu tot ceea ce le face apte pentru aceasta sarcina.
Simtul gustului albinei este deosebit de sensibil la tot ceea ce are gust dulce, cu conditia sa nu fie preparate fabricate chimic, pe acestea din urma evitându-le, fara sa coboare pe ele, ca si cum ar fi inexistente (albinei i s-a poruncit sa manânce din roadele naturale). Ea nu evita însa substantele amare, cufundându-le în zaharul dizolvat cu apa de chinina foarte amara.

"Iese din burtile lor o bautura de diferite culori"

Stiinta apiculturii a descoperit nu cu mult timp în urma ca mierea se fabrica în burtile albinelor. Culegatoarele predau nectarul si polenul albinelor "facatoare de miere" care le înghit si le transforma în burtile lor în miere adevarata, în urma unui proces care implica numeroase modificari chimice, iar acestea, la rândul lor, predau mierea "magazionerelor" care o depoziteaza în ochiurile discului de ceara.

Dorim sa atragem atentia cititorilor asupra unor realitati stiintifice miraculoase pe care stiinta nu le-a descoperit decât recent: mierea care iese aparent din gura albinelor este în realitate fabricata în burtile lor si de aici cuvintele lui Allah Preaînaltul : "iese din burtile lor" si nu iese din gurile lor.

Masculii nu participa la producerea mierii si nici la construirea stupului. Constatam ca Domnul s-a adresat albinelor, folosind forma de feminin, pentru a sublinia acest adevar stiintific, descoperit de stiinta de curând.

"În ea se afla tamaduire pentru oameni"

Studiile stiintifice recente precum si experienta de mii de ani au confirmat efectele terapeutice ale mierii în diverse domenii ale medicinii: în bolile aparatului digestiv, nervos, respirator, în bolile pielii, în geriatrie si în numeroase alte maladii. Si nu trebuie sa ne miram de acest lucru, caci Domnul a înzestrat aceasta insecta folositoare cu calitatea culegerii nectarului florilor si a altor substante utile, asa cum sunt polenul florilor, rasini dulci secretate de diversi pomi, secretiile zaharoase ale diverselor insecte depuse pe tulpinele si frunzele plantelor, sucul fructelor, zaharurile risipite, si transformarii lor în burta într-o bautura curativa pentru om. Daca omul ar exploata asa cum trebuie acest laborator divin minunat, existent în burta albinei si ar extrage substantele alimentare si terapeutice existente în toate roadele, ar descoperi o miere diferita în privinta calitatilor sale curative, în functie de calitatea florei. Capitolul cercetarilor stiintifice în privinta albinelor ramâne deschis pentru numeroase alte experimente. Daca s-ar efectua experiente stiintifice programate, constând, de exemplu, în specializarea fiecarei comunitati de albine în culegerea hranei dintr-un anumit soi de plante, anual ar obtine o miere speciala în care se afla calitatile curative existente în planta respectiva: calitatile curative ale mierii extrase din florile de lamâi, sunt diferite de cele ale mierii extrase din florile de lucerna, de ceapa etc. În aceasta consta unul din miracolele stiintifice ale cuvintelor lui Allah Preaînaltul: "Apoi, mâncati din toate roadele" (An- Nahl: 69), pentru ca albinele sa extraga, din toate roadele vegetale, bautura de diferite culori si cu diverse efecte terapeutice. Tocmai de aceea, noi le recomandam atât bolnavilor cât si oamenilor sanatosi sa înghita în fiecare zi o lingura de miere, în a carei compozitie intra peste saptezeci de substante diferite: cincisprezece soiuri de zaharuri, noua sau chiar mai multe soiuri de enzime, douasprezece feluri de acizi organici care trec în miere din sângele si din glandele albinei, peste douazeci de feluri de saruri minerale, între sapte si cincisprezece feluri de aminoacizi, cel putin sase soiuri de vitamine, în afara de apa. Fiecare kilogram de miere contine 3 500 calorii, adica tot atâtea câte contin 2,5 kilograme de carne de vaca sau 7 litri de lapte sau 10 kilograme de legume proaspete. Mierea are asadar si o putere nutritiva înalta, pe lânga calitatile profilactice si curative.
Sus In jos
http://religia-islamica.forumz.ro
Mirela-Admin
ADMIN
ADMIN
Mirela-Admin

Numarul mesajelor : 1028

MesajSubiect: Re: Coranul Kareem -Despre Albine si Furnici   Mar 16 Iun 2009, 06:26

FURNICILE

"Si au fost adunate la Solomon ostile sale de djinni, de oameni si de pãsãri si au fost ele aranjate în cete./ Si, când au sosit ele din Valea Furnicilor, a zis o furnicã: "O,voi furnicilor! Intrati în casele voastre, ca sã nu vã striveascã Solomon si ostile sale, fãrã ca ei sã-si dea seama!"/ El a surâs, veselindu-se de vorbele ei" (An-Naml: 17-19).

"A ZIS O FURNICÔ
Limba furnicilor

Stãpânul a înzestrat furnicile cu un sistem dezvoltat de glande, dispuse pe toate pãrtile corpului. Stiinta a cunoscut de curând functia unora dintre ele: ele sunt surse de numeroase substante chimice folosite în procesul de comunicare si schimb de informatii si de mesaje între diversii indivizi ai coloniei, reprezentând prin urmare un limbaj chimic al furnicilor, alãturi de un limbaj sonor si de un altul constând în miscãri ale picioarelor si ale antenelor, cunoscut fiind cã toate limbajele fiintelor vii, inclusiv al omului, se bazeazã în modul de functionare pe substante chimice.

”NU VOR PUTEA CREA NICI O MUSCÃ, CHIAR DE S-AR UNI EI PENTRU ACEASTA”

„O, voi oameni! Vi s-a dat vouã o pildã, auziti-o: Aceia pe care voi îi chemati în locul lui Allah nu vor putea crea nici mãcar o muscã, chiar de s-ar uni ei pentru aceasta! Iar dacã musca le rãpeste un lucru, ei nu-l vor putea lua înapoi! Slabi sunt si cel care cere si cel de la care se cere!/ Ei nu L-au pretuit pe Allah dupã adevãrata Sa mãsurã. Allah este Cel Tare si Preaputernic.” (Al-Hajj: 73-74)

Numeroase versete coranice au unele sensuri care se dezvãluie unul dupã altul, o datã cu trecerea timpului si a progresului stiintei. În timpul revelatiei, credinciosii au înteles cã versetul sfânt de mai sus este o mustrare si o ironie la adresa idolatrilor si a zeilor lor si a ofrandelor pe care le aduceau lor. Idolii nu pot sã creeze nici o muscã, sã salveze pânã si ofrandele care li se aduceau si pe care le rãpesc mustele. Acesta este unul din sensurile versetului de mai sus, dar astãzi noi desprindem din acest verset numeroase provocãri stiintifice si sensuri:

El este o provocare coranicã valabilã pânã în Ziua de Apoi, adresatã ateilor care au fãcut din stiintã un zeu. Ei nu vor fi în stare sã creeze nici o muscã, chiar dacã si-ar uni eforturile pentru aceastã încercare. Stiinta nu va ajunge niciodatã sã creeze o celulã si atunci cum sã creeze o muscã alcãtuitã din sute de mii de celule vii diferite si specializate?
Sus In jos
http://religia-islamica.forumz.ro
 
Coranul Kareem -Despre Albine si Furnici
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Religia islamica :: RELIGIE :: IMPORTANTA SI FRUMUSETEA CORANULUI-
Mergi direct la:  
Creeaza un forum | © phpBB | Forum gratuit de suport | Contact | Semnaleaza un abuz | Blogratuit.ro