AcasaAcasa  CalendarCalendar  CautareCautare  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

Distribuiţi | 
 

 Incercarile de la Allah (swt)

In jos 
AutorMesaj
Mirela-Admin
ADMIN
ADMIN
Mirela-Admin

Numarul mesajelor : 1028

MesajSubiect: Incercarile de la Allah (swt)   Lun 27 Iul 2009, 06:04

INCERCARILE DE LA ALLAH


Bismillah Ar-Rahman Ar-Rahim

Incercarile de la Allah

Allah ne spune ca noi vom fi testati in aceasta viata. De asemenea noi stim ce asteapta El de la noi atunci cand trecem prin aceste teste si mai mult, care va fi rasplata noastra daca le vom depasi cu succes.
Allah spune ne spune in Coran:
<>
(Traducerea sensurilor din Coran, sura AL-Baqara 155-157)

Profetul Muhammed (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spus: “Atunci cand Allah ii doreste binele unei persoane, ii trimite greutati.” (Bukhari)

Musulmanii pot fi incercati in multe feluri: boli, saracie, neascultarea copiilor fata de parinti, moartea unei persoane dragi. Prin aceste incercari trecute cu rabdare, credinciosul primeste iertarea si rasplata de la Allah.

Abu Huraira (Allah să fie mulţumit de el) a relatat că el şi Profetul lui Allah (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa) au vizitat împreună, într-o zi, un bolnav care suferea de febră. Profetul lui Allah (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa) i-a spus bolnavului: „Bucură-te de vestea bună pentru că Allah Atotputernicul şi Gloriosul spune: «Îl voi încerca pe slujitorul Meu credincios în această lume cu focul Meu (febra), pentru ca el să fie salvat de porţia lui de foc în Viaţa de Apoi»”. (Ibn Majah şi Tirmidhi).

Un slujitor credincios care suferă de febră şi alte boli în această viaţă va fi iertat de unele păcate în Viaţa de Apoi. Când un slujitor se îmbolnăveşte, răsplata îi este scrisă în conformitate cu ceea ce obişnuia să facă atunci când era sănătos.

Uqba bin Aamir (Allah să fie mulţumit de el) a relatat că Profetul (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Fiecare faptă a zilei este pecetluită. Când un credincios se îmbolnăveşte, îngerii spun: «O, Doamne! Slujitorul Tău cutare şi cutare s-a îmbolnăvit». Stăpânul (nostru) spune: «Scrieţi în contul său aceleaşi fapte pe care obişnuia să le facă înainte să fie bolnav, până când se însănătoşeşte sau moare»”.
(Acest hadis este autentic (sahih) şi a fost relatat de Ahmad în „Musnad)”.

Fiecare dintre noi este testat de Allah. El ne pune la incercare in moduri diferite. Nu trebuie sa consideram momentele dificile din viata noastra drept o pedeapsa sau un mod prin care Allah isi arata nemultumirea fata de noi. De asemenea nu trebuie sa consideram ca prin succesul de care se bucura alte persoane acestea sunt mai privilegiate. De multe ori situatia opusa este cea adevarata.

Abu Huraira (Allah să fie mulţumit de el) a relatat că Profetul Muhammed (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spus: “„Allah Preaînaltul a spus: «Nu am nimic de oferit decât Paradisul ca răsplată pentru slujitorul Meu credincios, care, dacă Eu îi aduc moartea fiului sau fratelui său, îndură răbdător pentru răsplata Mea»”.

Abu Umama (Allah să fie mulţumit de el) a relatat, citându-l pe Profet (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa) care a spus: „Allah Preaînaltul a spus: «Fiu al lui Adam! Dacă tu suporţi prima nenorocire cu răbdare, pentru a fi răsplătit, nu te voi răsplăti cu mai puţin decât Paradisul»”.

Allah ne spune ca binele si raul de care avem parte in viata este reprezinta un examen pentru noi. Cum vom trece de aceste examene? Vom multumi cand vom avea parte de bine si vom fi rabdatori atunci cand intampinam greutati sau vom fi nerecunoscatori si vom renunta la credinta?

<> (Traducerea sensurilor din Coran, sura AL- Anfal 28)
Sus In jos
http://religia-islamica.forumz.ro
 
Incercarile de la Allah (swt)
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Religia islamica :: RELIGIE :: AQEEDAH-
Mergi direct la:  
creează un forum | © phpBB | Forum gratuit de suport | Contact | Semnaleaza un abuz | Blogratuit.ro