AcasaAcasa  CalendarCalendar  CautareCautare  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

Distribuiţi | 
 

 Dumnezeu in ambele religii

In jos 
AutorMesaj
Mirela-Admin
ADMIN
ADMIN
avatar

Numarul mesajelor : 1028

MesajSubiect: Dumnezeu in ambele religii   Mier 09 Sept 2009, 13:50

Dumnezeu in ambele religii

Written by mehmet gafar
Aug 28, 2008 at 03:22 PM

Sfanta Treime

Crestinismul crede in Sfanta Treime.
Dumnezeu este considerat a fi trei in unul.Dar aceasta treime nu a fost niciodata mentionata in Vechiul Testament si nici in Noul Testament.
Aceasta inseamna ca Sfanta Treime este o inventie a Bisericii.Ea nu are nimic de a face cu Biblia pe care Biserica o considera cuvantul lui Dumnezeu.
Islamul Il considera pe Dumnezeu ca fiind Unul singur.Asa spune si Coranul,Cartea Sfanta a Islamului.
Care religie isi respecta cartea: Crestinismul sau Islamul? Biblia nu propovaduieste Sfanta Treime pe care Biserica o propovaduieste. Islamul urmareste numai ceea ce scrie Coranul si anume ca Dumnezeu este Unul singur.
Care isi respecta propria carte?

Politeism sau monoteism?

Biserica sustine ca Dumnezeu este trei in unul.
Cand Isus a fost crucificat ,au fost sacrificati toti trei laolalta? A fost si Tatal crucificat o data cu Fiul? Sau Fiul a fost crucificat singur?
Cand Isus a murit ,a murit singur sau au murit cu totii?
Cand Maria l-a nascut pe Isus era si Tatal unit cu Isus? Daca nu,Tatal era o persoana distincta si la fel si Fiul. Daca sunt separate de ce se mai considera unul?
Islamul este foarte clar .Dumnezeu este Unul, iar Isus este om si Profetul lui Dumnezeu.
Ce varianta ti se pare mai logica: Isus--Dumnezeu si om sau Isus--om si profet?

Tatal sau Fiul?

Crestinismul spune ca Dumnezeu "numarul 1"este Tatal,Dumnezeu "numarul 2"este Fiul si Dumnezeu "numarul 3"este Sfantul Duh.Oricine se asteapta ca Tatal sa stea pe primul loc,superior fata de Fiu.Dar Biserica l-a pus pe Fiu deasupra Tatalui.Cand crestinii cer iertare ,ei se adreseaza lui Isus si nu Tatalui.Biserica ,de fapt,ii da lui Isus sarcina de a judeca oamenii in Ziua Judecatii.Tatal va sta fara sa faca nimic.Este ciudat cum Crestinismul i-a acordat un loc mai inalt Fiului facandu-l superior Tatalui.
Islamul este foarte clar.Dumnezeu este Cel Demn de lauda,Cel care trebuie invocat,Cel care iarta pacatele robilor Sai si Cel care ii va judeca pe oameni in Ziua de Apoi.
Ce alegi : un Dumnezeu in trei sau un Singur Dumnezeu?

Un Dumnezeu care se poate schimba

Biserica spune ca Dumnezeu a luat natura omului in pantecele Mariei.Rezultatul a fost Isus.Aceasta este doctrina incarnarii.Isus este Dumnezeu in corpul unui om.El este si Dumnezeu--om si om --Dumnezeu.El are doua nature.
Intrebarea este: Cum poate fi Dumnezeu un embrion? Cum poate fi Dumnezeu in uterul Mariei? Cum poate Dumnezeu sa creasca? Cum poate Dumnezeu sa manance? Cum poate Dumnezeu sa doarma? Ce fel de Dumnezeu este acesta?
Islamul este foarte clar in aceasta privinta.Numai Dumnezeu este Dumnezeu.Isus este creatia lui Dumnezeu.Nimeni nu poate fi si om si Dumnezeu in acelasi timp.
Ce religie vrei sa alegi:una care sustine ca Dumnezeu a fost in pantecele Mariei sau una care il considera pe Isus o fiinta umana? Alege ce profet vrei sa urmezi.

Tatal

Crestinismul spune ca Dumnezeu este Tatal.Daca da ,cum poate fi Isus la egalitate cu Tatal in divinitate?Tatal l-a creat pe Fiu.Cum pot fi ei egali daca unul este Creatorul si celalalt este cel care a fost creat.Isus depinde de Tata pentru ca Tatal este Creatorul.Daca da,cum poate fi Isus Dumnezeu?
Islamul spune sa Isus este fiinta umana,creata de Dumnezeu, in mod miraculos.In ciuda acestui fapt, Isus este foarte uman.NU exista alt Dumnezeu in afara de Dumnezeu.El nu are fii.El este Dumnezeul tuturor creaturilor.
Ce alegi : mai multi Dumnezei la un loc sau Unul singur? Un Dumnezeu cu fii sau Unul fara nici un fiu.

Unicitatea lui Dumnezeu

Dumnezeu in Vechiul Testament este Unul.Dar Crestinismul insista ca Dumnezeu este trei in unu.
Islamul se bazeaza pe un crez foarte puternic: Dumnezeu este Unul singur.
Avand in vedere aceste considerente despre Dumnezeu, ce alegi: Crestinismul si politeismul lui sau Islamul si monoteismul lui?

Vechiul Testament

In Vechiul Testament se vorbeste despre un singur Dumnezeu.Nu se mentioneaza nimic despre Isus ,Dumnezeu--Fiul sau despre Sfantul Duh.
Intrebarea este de ce in Vechiul Testament nu se vorbeste de Sfantul Duh? Biserica a inventat Dumnezeul "numarul 2"--Isus si Dumnezeul "numarul 3"--Sfantul Duh.In Vechiul Testament apare numai un singur Dumnezeu. Dar Biserica a mai adaugat si Fiul si Sfantul Duh si L-a facut pe Dumnezeu trei in unu.
Islamul are un crez foarte clar:Dumnezeu este Unic. Nu exista nimeni si nimic asemenea Lui si nu are parteneri.
Care este alegerea ta: o religie cu trei Dumnezei sau o religie cu un singur Dumnezeu?

Yahova sau altcineva?

Crestinismul sustine ca, potrivit Bisericii ,Biblia este cuvantul lui Dumnezeu. Prima parte a Bibliei - Vechiul Testament - sustine ca Numele lui Dumnezeu este Yahova. Dar acest nume nu mai apare nicaieri in Noul Testament.
Daca Dumnezeu nu Si-a schimbat Numele singurele explicatii ar putea fi: fie Yahova nu este adevaratul Nume al lui Dumnezeu altfel ar fi aparut si in Noul Testament, fie Noul Testament a ignorat pur si simplu adevaratul Nume.In orice caz aceasta dovedeste ca Biblia nu este cuvantul adevarat al lui Dumnezeu.
In Islam Numele lui Dumnezeu este Allah atat in toate capitolele Coranului cat si in spusele Profetului Muhammed(pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!). Allah este Dumnezeul lui Adam , Abraham , Moise , Isus si Muhammed(pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lor!)si al tuturor oamenilor.Numele de Allah este Unicul Nume al lui Dumnezeu.Allah este Singurul Nume adevarat al lui Dumnezeu.

De ce Yahova?

In mai multe randuri Vechiul Testament mentioneaza ca Yahova este Numele propriu al lui Dumnezeu. Dar apoi dispare dintr-o data si nu mai apare in Noul Testament. Dupa cum se vede, Biblia nu este niciodata clara, nici chiar in privinta Numelui lui Dumnezeu.
Savantii crestini spun ca Yahova nu este Numele lui Dumnezeu, ci un cuvant pus in locul Numelui adevarat al lui Dumnezeu, Nume pe care evreii Il considerau prea sfant pentru a fi mentionat si prin urmare L-au inlocuit cu Yahova.
Acceptand ceea ce acesti savanti ne ofera ca explicatie, putem pune urmatoarele intrebari:
1.Daca Yahova nu este Numele adevarat al lui Dumnezeu,care este adevaratul Nume pe care evreii L-au considerat prea sfant pentru a fi mentionat
Biserica nu si-a pus si nici nu a vrut sa raspunda vreodata la aceasta intrebare.
2.De ce-ar vrea cineva sa ascunda adevaratul Nume al lui Dumnezeu,si mai ales cine are acest drept? De ce Si-ar mai fi pus Nume Dumnezeu daca n-ar fi vrut ca acesta sa fie pomenit?
3.Daca Yahova este un substitut al Numelui adevarat al lui Dumnezeu, aceasta dovedeste ca textul Bibliei a fost modificat.In acest caz,ei au pus cuvantul Yahova in locul adevaratului Nume al lui Dumnezeu.
Raspunsurile date de Islam la aceste intrebari au fost si sunt foarte simple:
1.Numele adevarat al lui Dumnezeu este Allah. Acesta este Numele etern al lui Dumnezeu si apare de nenumarate ori in Sfantul Coran.
2.Nimeni nu are dreptul sa inlocuiasca Numele adevarat al lui Dumnezeu.Daca Dumnezeu S-a autonumit nimeni n-ar trebui sa-L ascunda sau sa-L inlocuiasca.Daca nimeni nu poate ascunde sau inlocui numele unui om obisnuit,cum e posibil sa-si permita cineva sa inlocuiasca sau sa ascunda numele lui Dumnezeu?
3.Biblia a fost supusa unui mare numar de omisiuni, modificari si distorsiuni. Acesta este motivul pentru care textul a devenit un haos total.
Care alegi ca fiind dreapta si mai divina? O carte care ascunde sau inlocuieste Numele lui Dumnezeu sau o carte care foloseste Numele adevarat a lui Dumnezeu?

Obosit sau nu?

Biblia spune ca Dumnezeu a creat universul in sase zile dupa care a obosit iar in a saptea zi S-a odihnit.(Geneza 2:2)
Coranul spune ca Dumnezeu a creat universul in sase zile dar El nu a obosit. Cum poate Dumnezeu sa aiba nevoie de odihna?Poate Dumnezeu sa oboseasca?Care este diferenta intre Dumnezeu si om, care din ei ar putea sa oboseasca si ar avea nevoie de odihna?
Ce accepti ca fiind cuvantul lui Dumnezeu:ca El a obosit si are nevoie de odihna sau contrariul? Ce se potriveste mai bine atributelor lui Dumnezeu? Raspunsul il gasesti in sufletul tau!


„Pe Cel în mâna Căruia se află sufletul lui Muhammed! Toti cei care aud
de mine din acest popor, crestini si iudei,
apoi mor fără să creadă în ceea ce am primit eu, vor fi dintre oamenii Iadului.”
Sus In jos
http://religia-islamica.forumz.ro
 
Dumnezeu in ambele religii
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Religia islamica :: RELIGIE :: FORUMUL NEMUSULMANILOR-
Mergi direct la:  
creează un forum | © phpBB | Forum gratuit de suport | Contact | Semnaleaza un abuz | Blog gratuit