AcasaAcasa  CalendarCalendar  CautareCautare  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

Distribuiţi | 
 

 Drumul spre Paradis al Muttaqin

In jos 
AutorMesaj
Mirela-Admin
ADMIN
ADMIN
avatar

Numarul mesajelor : 1028

MesajSubiect: Drumul spre Paradis al Muttaqin   Joi 10 Sept 2009, 02:09

Drumul spre Paradis al Muttaqin

Acesta este Paradisul,al carui infatisare si detalii sunt clare si bine stiute.Calea spre el este usoara si bine marcata,aici nu sunt obstacole si este bine luminat.Aici stam,la inceputul caii spre Rai,care a fost descries de Trimisul lui Allah (pb) in modul cel mai elocvent:”Paradisul este invaluit de greutati si Iadul de placer.”


“ Fiecare membru al natiunii mele va intra in Rai, cu exceptia aceluia care refuza;oricine mi se supune va intra in Rai, si oricine nu se supune ii va fi refuzata intrarea in Rai.”


“V-am lasat voua o cale limpede,a carui noapte este ca lumina zilei.Nimeni nu trebuie sa devieze de la ceea ce ii este sortit sa salveze.”


In aceste hadisuri,Profetul(pb)a aratat calea spre Rai si a explicat clar fiecaruia care are ochi sa vada.In spiritual fratiei,aducem la cunostinta calea care ne conduce spre Rai,asa sa ajute Allah.


Aceasta cale poate fi rezumata in patru cuvinte,doua negative si doua pozitive.Cele doua cuvinte negative sunt Shirt (a evita), (ai face asociati lui Allah) si Ma’asi (neascultare) pe care trebuie sa o evitam cu orice pret.Cele doua cuvinte pozitive sunt Eeman (adevarata credinta) si al-Aml as-Salih (intentii bune) pe care trebuie sa le urmam fara mila.


Calea spre Rai este Kalimah at-Tawhid(declararea si afirmarea intr-un singur Allah si in Profetia ultimului Profet Muhammad):”La ilaha illallah,Muhammad Rasullullah”.Prima parte a declaratiei inseamna ca nu exista nimic mai valoros decat Allah,Iertatorul,Iubitorul care sigur poate fi adorat cu credinta adevarata;Lui si Trimisului Sau trebuie sa I te supui cu adevarata sinceritate.A doua parte inseamna ca Profetul Muhammad este Trimisul lui Allah si este singurul din Univers care poate explica cum sa-l venereze pe Allah singur;nimeni altcineva nu are dreptul sa-l venereze pe Allah in alt mod care sa contravina invataturilor si conduitei lui.


Urmand semnul “La illaha illallah,Muhammad Rasulullah”, in calatoria noastra de-a lungul drumului din Rai,trebuie sa fim siguri ca ,credinta noastra este ferma si increderea este corecta.Trebuie sa credem in urmatoarele cu cea mai mare certitudine:


1.Ca Allah a creat acest univers si ca El il controleaza prin puterea Sa,stiinta Sa,voia Sa si intelepciunea Sa.Universul cuprinde semen ale sublimelor sale attribute si nume frumoase.Prin puterea Sa acest Univers a avut un inceput si prin cunoasterea Lui a organizat sistemul.
2.Ca Allah nu are partener in crearea acestui Univers,si ca nimeni nu-l controleaza inafara de El,ca daca ar fi fost cazul,rezultatul ar fi fost dezastru si haos,iar Universul s-ar fi dezintegrat.
3.Asa cum nu putem asocial nimic cu Allah in materie de creatie si control,asa nu putem asocial nimic cu privire la ascultarea si adoratie.Niciodata nu trebuie sa adoram pe nimeni inafara de el,chiar daca este un rege sau un Profet sau alta creatie,si indiferent daca adoratia ia forma rugaciunilor,a implorarii,a sacrificiului,a daniei sau a juramintelor.
4.Allah este singurul Creator si cel care detineControlul,si singurul care are dreptul sa fie adorat.Este Atotputernicul care poarta atributele de Puritate,Perfectiune si Maiestate.Noi sustinem ca El poate fi glorificat asa cum El s-a descries singur in Cartea Sa(Coran) si asa cum a fost descries de una din creatiile care il stie cel mai bine,Profetul Muhammad(pb);asta inseamna ca noi nu trebuie sa-I atribuim caracteristice umane lui Allah,nu trebuie sa-l descriem in termini umani si nu trebuie sa deformam sau sa deformam descrierea Lui data de Coran sau Sunnah.
5.Aceasta omenire are nevoie de Proferti sa le fie explicate calea spre Paradis,asadar Mesagerii au fost trimisi si Cartile au fost revelate.Prin urmare trebuie sa credem sis a urmam Profetii.Trebuie sa credem in Cartile Ceresti pe care Allah le-a revelat Profetilor,asa cum trebuie sa credem in Ingeri si in faptul ca ne vom intoarce la Allah,sa fim chemati la socoteala si rasplatiti sau pedepsiti ca atare.Aceste cinci puncte care insumeaza acest Eeman,care este un sfert din drumul catre Rai.Ne vom referi acum la bunele actiuni care formeaza alt sfert al acestui drum:
1.Trebuie sa stabilim rugaciuni regulate pentru a ne purifica,sa le indeplinim corect,la timp si in adunare,indeplinind atat cele obligatorii cat si cele optionale (Sunnah),intrecandu-ne in rugaciunea pentru Trimisul lui Allah(pb)
2.Trebuie sa platim Zakat(danie) din bunurile noastre acelora indreptatiti,saraci,datornici si Mujahidin.Trebuie sa ne asiguram ca ceva ce vom oferi este de buna calitate si ca le oferim cu toata sinceritatea pentru Allah.
3.Trebuie sa tinem Post-Ramadan,abtinandu-ne de la lucruri care ne-ar opri de la acesta-sa evitam sa vorbim,sa dorim ,sa gandim sau sa avem intentii indoielnici sau interzise.
4.Trebuie sa indeplinim Hajul la Casa lui Allah (cand ne putem permite) cum a facut Trimisul lui Allah(pb)indeplinind Hajul cum se cuvine,liber de orice obcenitate sau insulta si intr-o maniera plina de bunatate si pietate (respect,smerenie).
5.Trebuie sa ne respectam parintii,ascultandu-i in orice care sa nu atraga neascultarea lui Allah,tratandu-I bine,vorbindu-le intr-o maniera corespunzatoare,stapanindu-ne chiar si atunci cand sunt certuri sau neintelegeri.
6.Trebuie sa pastram legatura cu redele de sange,respectandu-le,vizitandu-I,intreband de ei afland cum sunt si ajutandu-i cat de mult putem.
7.Trebuie sa ne respectam vecinii,tratandu-i bine si stapanindu-ne de la ai rani sau deranja.
8.Trebuie sa ne onoram musafirii,primindu-i cu ospitalitate,oferindu-le mancare si gazduire.
9.Trebuie sa ne respectam prietenii-credinciosi fiind adevarati frati unii cu altii si respectandu-le drepturile pe care orice frate le are asupra altuia:ai intampina cu pace cand ne intalnim cu ei,ai binecuvanta cand stranuta,a participa la inmormantare cand mor,ai vizita cand sunt bolnavi si ai sprijini cand depune un juramant.
10.Daca aici este dreptate,atunci toate lucrurile fie ele religioase,laice,sociale sau economice vor fi indreptate.
11.Trebuie sa aderam corespunzator la Islam deoarece aceasta cale este de a reinvia Sunnah si a sfarsi influenta anti islamica.Aceasta ne adduce la jumatatea drumului,urmatorul nivel al drumului catre Paradis necesita abandonarea la Shirk,ai face asociatii lui Allah si neascultarea pe care o putem face dupa cum urmeaza:


A.Nu trebuie sa credem ca orice fiinta,orice ar fi,este in stare sa faca rau sau bine siesi sau altora cu exceptia Voii si Permisiunii lui Allah(Subhanahu wa Ta’ala).Sa ne concentram toata emotia asupra lui Allah si nu asupra altcuiva.Sa nu intrebam nimic despre orice fiinta nici interventia la boala sau ajutor de la altcineva cu exceptia lui Allah-pentru asta nu este datator sau binefacator decat Allah,deci sa ne concentram sperantele si frica asupra Lui.
B.Nu trebuie sa ne directionam actiunile spre nimeni altcineva decat Allah,nici sa juram in numele altcuiva decat Allah.Sa ne facem sacrificii pe nici un mormant,necontand al cui este.Sa nu facem juraminte decat lui Allah,nici sa imploram dupa ajutorul altcuiva.
C.Nu trebuie sa purtam amulet se ata sau metal in speranta ca ele ne vor apara de deochi sau ne salveaza de la rau.Nimeni nu ne poate proteja de deochi sau de rau decat Allah.
D.Nu trebuie sa credem in ghicitori,prezicatori sau astrologi sau in ce mai sustin ca stiu despre viitor.Nimeni nu poate sti viitorul decat Allah.
E. Nu trebuie sa ne supunem conducatorului,savantului,parintelui sau imamului daca acestia ne determina la neascultarea lui Allah.Supunerea fata de altcineva inafara de Allah,in materie de legal si illegal-inseamna ai face asociati lui Allah.Ultima parte a cai spre Rai include renuntarea la pacate;dupa asta vom gasi portile Raiului si vom intra,insha Allah.Pentru a renunta la pacate trebuie sa avem grija de urmatoarele aspect:
1.Gandurile:Nu trebuie sa ne gandim la nimic care ester au,diabolic sau corrupt.
2.Auzul:Nu trebuie sa ascultam se nici o forma de minciuna:vorbirea pacatoasa,juramintele,minciunile,muzica,barfele,calomnia,cuvintele obscene sau blasfemia.
3.Vazul:Nu trebuie sa ne lasam vederea sa devina insistent si sa ne uitam la ce nu ne este permis adica la femeile care sunt straine sau fara indotitor,chiar daca este musulmanaca sau nu.
4.Vorbirea:Nu trebuie sa rostim cuvinte urate sau obscene,sa spunem minciuni, sa aducem martori falsi,a barfi sau calomnia,a insulta sau a abuza de altii.
5.Stomacul:Nu trebuie sa lasam nimic interzis-mancare sau bautura care este interzisa,nu trebuie sa ne castigam existent prin a trai din interes,nu trebuie sa mancam les sau porc,nu trebuie sa bem baututi alcoolice si ar trebui sa nu fumam nici un fel de tabac.
6.Viata privata:Nu trebuie sa avem relatii sexual cu nimeni decat cu sotiile legale.
7.Mainile-Nu trebuie sa facem rau nimanui,batandu-I sau omarandu-I,nu trebuie sa luam castiguri interzise,nu trebuie sa jucam si nu trebuie sa scriem documente false sau orice altceva care este impotriva Islamului.
8.Picioarele:Nu trebuie sa mergem catre activitati inutile sau prostesti si graba de a face acte de coruptie si ticalosii.
9.Promisiunile,adevarurile si actele de marturie,nu trebuie sa ne incalcam promisiunile,intelegerile,sa revenim asupra cuvintelor,a face marturii false sau a insela increderea.
10.Sanatatea:Nu trebuie sa fim extravagant sau sa ne irosim sanatatea,nu trebuie sa o neglijam sa avem grija de ea,nu trebuie sa ne lasam sanatatea fara sa incercam sa avem grija de ea.
11.Familia si copii:Trebuie sa avem grija de sanatatea lor psihica mental si morala sis a ne asiguram ca credinta si increderea lor sunt sanatoase.


Trebuie sa-I aparam impotriva a orice le-ar putea face rau inimii si gandurilor lor,sa-i protejam de orice le-ar putea distruge sau influenta soarta finala in Iad.Aceasta este calea spre Rai,asa ca trebuie sa fim pregatiti sa punem in practica si in viata noastra ceea ce am invatat.Nu putem face asta fara cunostintele bazate pe Cartea lui Allah sau pe Sunnah Profetul(pb).Aceasta ne adduce mai aproape de descrierea Raiului si de calea de a ajunge acolo,asa cum a fost descrisa de Allah in Cartea Sa si explicat de Profet(pb)in Ahadith.


Il rog pe Allah sa faca aceasta munca a mea pura pentru El,sa ierte scriitorul,parintii sai,inamicii sai si cititorii si sa-i faca dintre oamenii Raiului.Poate aceasta carte sa fie folositoare acelora care o citesc.Allah este suficient pentru noi si cel mai bun pazitor.Toate rugaciunile sa fie pentru Allah,Stapanul Lumii.


„Pe Cel în mâna Căruia se află sufletul lui Muhammed! Toti cei care aud
de mine din acest popor, crestini si iudei,
apoi mor fără să creadă în ceea ce am primit eu, vor fi dintre oamenii Iadului.”
Sus In jos
http://religia-islamica.forumz.ro
 
Drumul spre Paradis al Muttaqin
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Religia islamica :: RELIGIE :: IADUL SI PARADISUL-
Mergi direct la:  
Forumgratuit.ro | © phpBB | Forum gratuit de suport | Contact | Semnaleaza un abuz | Creeaza-ti propriul blog