AcasaAcasa  CalendarCalendar  CautareCautare  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

Distribuiţi | 
 

 Hijeab

In jos 
AutorMesaj
Mirela-Admin
ADMIN
ADMIN
avatar

Numarul mesajelor : 1028

MesajSubiect: Hijeab   Sam 12 Sept 2009, 15:14

Hijabul femeilor


Intrebare :

De ce Islamul degradeaza conditia femeii, obligand-o sa stea acoperita de voal?

Raspuns:

Pozitia femeii musulmane adesea constituie tinta mediei bazata pe secularism.
La 'hijab' sau imbracamintea islamica se fac multe referiri atunci cand se doreste a se demonstra 'subjugarea' femeii sub influenta legislatiei islamice. Inainte de a analiza motivele care stau in spatele mandatarii religioase a acestei tinute, haideti sa studiem care era pozitia femeii in diferitele societati inainte de sosirea Islamului.

1. In trecut femeile erau degradate si folosite drept obiect al poftelor trupesti

Exemplele urmatoare din istorie ilustreaza in mod amplu faptul ca pozitia femeii in societatile timpurii era una foarte joasa, mergandu-se pana acolo incat i se refuzau normele elementare de demnitate umana:

a) Civilizatia babiloniana:

Sub legislatia babiloniana, femeile erau desconsiderate si li se refuza orice drept. Daca un barbat omora o femeie, in loc ca el sa fie pedepsit, pentru aceasta fapta raspundea sotia sa, care era omorata.

b) Civilizatia greceasca:

Civilizatia greceasca este considerata apogeul tuturor civilizatiilor Antichitatii.
Sub 'gloriosul' sau sistem, femeilor li se luau toate drepturile. In mitologia greceasca, o 'femeie imaginara' (Pandora) reprezinta cauza nenorocirilor care s-au abatut asupra fiintelor umane. Grecii considerau femeile ca fiind sub nivelul de fiinte umane, inferioare barbatului. Ulterior, chiar daca se punea accent pe protejarea castitatii sale, bucurandu-se de stima, grecii au fost distrusi de propriul ego si de inflorirea dorintelor sexuale, devenite perversiuni. Astfel, prostitutia devenise o practica normala in randul tuturor claselor sociale grecesti.

c) Civilizatia romana:

Cand civilizatia romana atinsese apogeul gloriei sale, barbatul inca mai avea dreptul sa ia viata femeii sale. Prostitutia si goliciunea erau obiceiuri comune in randul romanilor.

d) Civilizatia egipteana:

Egiptenii o considerau pe femeie ca fiind intruchiparea diavolului si un semn al acestuia.

e) Arabia Preislamica:

Inainte ca Islamul sa se raspandeasca in Peninsula Arabiei, foarte frecvent se proceda la arderea de vii a nou-nascutilor de gen feminin.

2. Islamul a ridicat conditia femeii si i-a oferit egalitatea, invitand-o sa-si mentina noul status

Islamul a inobilat femeia si i-a recunoscut drepturile sale in urma cu peste 1.400 de ani, invitand-o sa fructifice noua pozitie.

Hijabul barbatilor

De cele mai multe ori, oamenii discuta despre 'hijab' in contextul feminin. In ciuda acestui lucru, in Coran Allah Preainaltul mentioneaza pentru prima data hijabul pentru barbati, inaintea celui pentru femei. In capitolul An-Nur putem citi:

"Spune dreptcredinciosilor sa-si plece privirile lor si sa-si pazeasca rusinea lor! Aceasta este mai curat pentru ei. Allah, doara, este Binestiutor a ceea ce fac ei." (surat An-Nur 24: 30)

Astfel, in momentul in care un barbat priveste o femeie si orice lucru nerusinat ii vine in fata ochilor, acel barbat trebuie sa-si plece privirea.

Urmatorul verset din capitolul An-Nur spune:

"Si spune dreptcredincioaselo r sa-si plece privirile lor si sa-si pazeasca rusinea lor, sa nu-si arate gatelile lor, in afara de ceea ce este pe dinafara, si sa-si coboare valurile peste piepturile lor ! Si sa nu-si arate frumusetea lor decat inaintea sotilor, sau a parintilor lor, sau a parintilor sotilor lor, sau a fiilor lor ... "(surat An-Nur 24:31)

3. Sase conditii pentru hijab

Conform Coranului si Sunnei exista sase criterii de baza pe care trebuie sa le indeplineasca un hijab:

a) Marimea:

Primul criteriu il reprezinta portiunea de corp pe care trebuie sa-l acopere. Aceasta difera de la barbat la femeie. La barbat trebuie acoperita in mod obligatoriu cel putin portiunea corpului pana la nivelul genunchilor. Iar la femei trebuie sa acopere tot corpul, exceptie facand fata si mainile pana la incheieturi. Doar daca ele doresc, pot sa-si acopere si aceste parti, unii invatati musulmani insistand asupra faptului ca atat fata, cat si mainile ar trebui acoperite.

Toate celelalte cinci conditii care au mai ramas, sunt similare atat barbatilor, cat si femeilor.

b) Imbracamintea purtata trebuie sa fie larga si sa nu scoata in evidenta formele.
c) Imbracamintea purtata trebuie sa nu fie transparenta, astfel incat sa sa poata vedea prin ea;
d) Imbracamintea purtata trebuie sa nu fie fermecatoare, astfel incat sa atraga sexul opus;
e) Imbracamintea purtata trebuie sa nu fie asemanatoare cu cea purtata de sexul opus;
f) Imbracamintea purtata trebuie sa nu se asemene cu cea a necredinciosilor nu trebuie purtate haine care sunt specifice sau care contin simboluri ale religiilor necredinciosilor.


4. Hijabul, alaturi de alte lucruri, cere o anumita conduita

Pe langa cele sase criterii enumerate, un 'hijab' complet cere si o conduita morala, o atitudine demna. Persoana care indeplineste doar criteriile de mai sus, priveste hijabul in sens limitat. Astfel, 'hijabul hainelor' trebuie sa fie insotit de 'ijabul privirilor', de 'hijabul inimii', 'hijabul gandurilor' si de 'hijabul intentiilor' . Modul in care o persoana merge, vorbeste, se comporta etc., sunt foarte importante.

5. Hijabul previne molestarea

Ratiunea prescrierii hijabului femeilor este mentionat in Coran in urmatorul verset al capitolului Al-'Ahzab:

"O, Profetule! Spune soatelor tale si copilelor tale si femeilor dreptcredinciosilor sa se inveleasca in jilbaburile lor, caci astfel vor fi mai bine distinse sa fie cunoscute si sa nu li se pricinuiasca necazuri! Allah este Iertator, Indurator." (surat Al-'Ahzab 33:59)

Coranul spune ca hijabul a fost prescris pentru femei, astfel incat ele sa poata fi recunoscute drept femei modeste si pentru a preveni molestarea acestora.

6. Exemplul surorilor gemene

Presupunem ca exista doua fete gemene, egale ca frumusete si care se plimba pe strada. Una dintre ele este invesmantata cu hijabul islamic, astfel incat intregul ei corp este acoperit, cu exceptia fetei si a mainilor pana la incheieturi. Cealalta poarta haine occidentale si o fusta mini. Chiar imediat dupa colt sta la panda un huligan sau un ticalos pentru a agata o fata. Pe cine va racola acest barbat? Pe fata care poarta vesmantul islamic sau pe cea care poarta fusta mini? In mod normal, el o va alege pe cea care este sumar imbracata. Si asta pentru ca o astfel de imbracaminte invita in mod indirect pe cel de sex opus pentru atingeri si molestari. Astfel, in mod corect, Coranul ne spune ca hijabul le previne pe femei in fata molestarii.

7. Pedeapsa capitala pentru violatori

In lumina legislatiei islamice, barbatul condamnat pentru violarea unei femei are parte de pedeapsa capitala. Multi sunt surprinsi de aceasta pedeapsa "aspra". Unii chiar spun ca Islamul este neindurator, o religie barbara ! As vrea sa-i intreb pe barbatii ne-musulmani ceva simplu de tot. Sa presupunem ca cineva v-a rapit si violat sotia ori mama sau pe priopria sora. Voi sunteti judecatorul si rapitorul este adus in fata voastra. Ce pedeapsa ii veti da? Toti veti spune sa fie omorat. Unii dintre voi chiar veti extinde pedeapsa, dorind sa fie si torturat inainte de a fi omorat. Si acum va spun ca doriti moartea celui care v-ar viola sotia sau propria mama, iar cand acelasi gen de cruzime ar fi comis impotriva oricarei alte femei sustineti ca pedeapsa capitala este ceva barbar. De ce trebuie sa judecati cu doua standarde diferite aceeasi fapta condamnabila?

8. In mod fals, societatea vestica sustine ca a ridicat conditia femeii

Occidentul discuta de emanciparea femeii, insa acest lucru nu inseamna nimic altceva decat o forma mascata de a-i exploata corpul, de a-i degrada sufletul, de a o priva de onoarea pe care o merita. Se discuta cu ardoare despre ridicarea conditiei femeii, insa realitatea arata degradarea pozitiei lor catre concubinaj. Femeia occidentala a devenit, nu de putine ori, un simplu obiect de placere, o masina de facut sex si toate acestea poleite frumos sub culorile fermecatoare ale 'artei' si 'culturii'.

9. S.U.A. au una dintre cele mai ridicate rate a violurilor

Se presupune ca S.U.A. se numara printre cele mai dezvoltate tari ale lumii noastre. Dar tot ele detin una dintre cele mai mari rate a violurilor dintre toate tarile lumii. Conform unui raport al F.B.I., in 1990, doar in S.U.A. au fost comise zilnic, in medie, 1756 de violuri. Iar un raport ulterior sustine cifra medie zilnica de 1900 cazuri de viol, fara sa mentioneze anul de referinta. Posibil sa fi fost 1992 sau 1993. Poate ca americanii au devenit mai "indrazneti" in urmatorii ani.

Sa construim din nou un scenariu, conform caruia hijabul islamic ar fi purtat in America. In clipa in care un barbat se uita la o femeie si orice parte nerusinata a corpului ei s-ar ivi, el ar cobori imediat privirea. In plus, fiecare femeie ar purta hijabul islamic care sa-i acopere intregul corp, cu exceptia fetei si a mainilor pana la incheieturi. Si, dupa toate acestea, daca cineva ar comite un viol, ar avea parte de pedeapsa capitala. Va intreb, bazandu-ma pe un astfel de scenariu, rata violurilor din America va creste, va ramane la fel sau va descreste?

10. Implementarea legislatiei islamice va contribui la reducerea ratei rapirilor si violurilor

In mod firesc, atat timp cat legislatia islamica va fi pusa corect in aplicare, rezultatele pozitive nu vor incerca sa apara. Daca ea va fi implementata cu discernamant in oricare parte a lumii, indiferent ca este vorba de Europa sau de America, societatea in ansamblul ei va respira mai usor. Hijabul nu degradeaza o femeie, ci o ridica, protejandu-i modestia si castitatea.


SURSA:
articol original: Dr. Zakir Naik


„Pe Cel în mâna Căruia se află sufletul lui Muhammed! Toti cei care aud
de mine din acest popor, crestini si iudei,
apoi mor fără să creadă în ceea ce am primit eu, vor fi dintre oamenii Iadului.”


Ultima editare efectuata de catre Yusra in Joi 11 Feb 2010, 02:20, editata de 1 ori
Sus In jos
http://religia-islamica.forumz.ro
Mirela-Admin
ADMIN
ADMIN
avatar

Numarul mesajelor : 1028

MesajSubiect: Re: Hijeab   Sam 12 Sept 2009, 15:26

Vesmantul femeii musulmane
Written by mehmet gafar
Aug 28, 2008 at 02:05 PM

HIGEABUL

Conceptia tinerei musulmane din Romania cu privire la vesmantul ei este total diferita de conceptia Islamului in aceasta privinta. Astfel ea crede ca vesmantul islamic caracterizeaza femeile arabe sau, crede ca apartine trecutului in timp ce incearca sa copieze vesmantul femeii Occidentale.

Islamul reprezinta legea divina care are ca scop conducerea omenirii catre cele mai inalte trepte ale civilizatiei. Dintre semnele civilizatiei islamice este vesmantul islamic al femeii care rezolva multe dintre problemele societatii cum ar fi destramarea familiilor, violul, prostitutia.


Higeabul(vesmantul islamic) in ISLAM:

Spune Allah Atotputernic in Coranul Cel Sfant: "O,Profetule!Spune soatelor tale si copiilor tai si muierilor dreptcredincioase sa se inveleasca in vesmintele lor caci astfel va fi lesne sa fi cunoscute si sa nu li se pricinuiasca necazuri! Allah este Iertator si Indurator."

Ce este higeabul(vesmantul islamic)?

Hicab (gilbab):denumire in limba araba a vesmantului Islamic. Gilbabul este imbracamintea islamica care trebuie sa o poarte femeia musulmana la iesirea din casa si in fata barbatilor straini.

Avantajele purtarii vesmantului islamic:

1. aduce binecuvanarea si multumirea lui Allah
2. intareste legatura dintre sot si sotie
3. apara femeia de mainile rauvoitorilor
4. ofera femeii incredere si respect de catre membri societatii
5. inchide caile ispitelor si poftelor sufletesti
6. conduce spre relatii strict legitime
7. purifica societatea de bolile existente
8. conduce societatea spre o viata linistita plina de siguranta

Conditiile higeabul (vesmantul Islamic)

1. trebuie sa fie lung si sa acopere tot corpul cu exceptia fetei si a mainilor
2. trebuie sa nu fie mulat pe corp si sa nu aiba culori atragatoare
3. trebuie sa nu se asemene cu vesmantul barbatesc
4. trebuie sa nu fie transparent
5. trebuie sa nu se asemene cu vesmantul necredincioaselor


Persoanele in fata carora se pot descoperii femeiile

Spune Allah Preainaltul in Coranul Cel Sfant: "Si spune drept credincioaselor sa-si plece privirile lor si sa-si pazeasca rusinea lor si sa nu-si arate gatelile lor afara de ceea ce este pe dinafara si sa-si coboare valurile lor peste piepturile lor.Sa nu-si arate frumusetea lor decat inaintea sotilor lor sau a parintilor lor sau a fiilor lor sau a fiilor sotiilor lor sau a fratilor lor sau a fiilor fratilor lor sau fiilor surorilor lor sau a muierilor lor sau a celora pe care le stapanesc mainilor lor drepte sau a slujitotrilor dintre barbati care nu mai au dorinta sau a copiilor mici care nu stiu ce este goliciunea femeilor.Si sa nu loveasca cu picioarele lor astfel incat sa se afle ce podoabe ascund ele.Si caiti-va cu totii o voi drepcredinciosilor fata de Allah pentru ca voi sa izbanditi."


Am dori in continuare sa prezentam cateva motive ale refuzarii higeabului dezbatand urmatorul dialog:

-Eu nu sunt de acord cu ideea higeabului (vesmantul islamic)!
-Esti tu, intr-adevar de acord cu ideea Islamului? Tu spui ca nu exista alt Dumnezeu in afara de Allah si prin acest lucru respecti religia iar cand spui Muhammed (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!) este Trimisul lui Allah respecti regulile religiei si ca rezultat accepti Islamul ca religie si esti de acord cu regulile lui. Deci daca accepti Islamul trebuie sa accepti si higeabul pentru ca hicabul reprezinta o obligatie a femeii care nu admite anulare sub nici o forma, indiferent de loc, timp sau imprejurare.


******

-Eu sunt de acord cu purtarea higeabul (vesmantul islamic) dar parintii imi interzic acest lucru.
-Relateaza Profetul Muhammed (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!) "Nu trebuie sa te supui celui care-ti porunceste nesupunere fata de Allah."
Locul parintilor in ISLAM si in special al mamei este foarte inalt insa nu trebuie sa ne supunem lor in cazul in care cerintele lor se contrapun cu cerintelor Lui Allah.


******

-Eu as vrea sa port higeab dar nu-mi permit sa mi-l cumpar.
-Exista doua situatii:
1. Nu ai situatie materiala.Daca vrei intr-adevar sa porti vesmantul islamic suntem siguri ca musulmanii care au posibilitati te vor ajuta,asa ca nu te deznadajdui si ai rabdare.Si sa fi sigura ca Allah nu-i paraseste pe cei care vor sa aplice legea Lui.
2. Ori minti si nu-ti doresti hicabul in locul hainelor scumpe,mulate,purtate numai pentru a atrage privirea asupra ta.

******

-Vremea este foarte calduroasa, de abia suport hainele, cum as suporta higeabul (vesmantul islamic)?
-Draga noastra sora. Satana este cel care te face sa te gandesti la asemenea lucruri, astfel te indeparteaza de poruncile lui Allah. Asadar cauta calea spre calauzire si gandeste-te la focul iadului si la caldura care pretinzi ca e insuportabila. Suntem convinsi ca vei alege higeabul (vesmantul islamic).

******

-Daca as purta higeabul (vesmantul islamic) as putea sa ma casatoresc? Asa ca voi purta higeabul dupa casatorie.
- In acest caz ai putea intalni doua posibilitati:
1. Daca sotul te doreste fara higeab, machiata, purtand scurt, facandu-te dorita de altii acesta este un om care nu cunoaste Islamul, care este fara credinta si care nu te respecta si in acelasi timp te inteparteaza de la calea cea dreapta. Acesta nu te merita, de accea cauta sa te mariti cu un barbat cu frica de Allah.
2. Daca sotul tau este cu credinta si frica de Allah iti va porunceste sa te supui lui Allah si te va indruma spre calauzire. Acesta este un barbat care te merita si care nu te va neindreptatii pentru ca facand aceasta pacatuieste in fata lui Allah.
Dar in schimb daca ai purta higeabul (vesmantul islamic) de la varsta pubertatii nu vei mai ajunge sa cunosti prima posibilitate.Allah sa te ajute sa alegi calea cea mai buna.


******

-Sunt inca mica pentru a purta higeabul (vesmantul Islamic). Asa ca am sa-l port dupa ce am sa mai cresc.
-Am dori sa te intrebam draga sora: Atunci cand ingerul mortii primeste porunca sa-ti ia sufletul crezi c-o sa mai astepte sa mai cresti pentru a ti-l lua? Sau Allah o sa astepte sa porti higeabul (vesmantul islamic) pentru ati lua sufletul? Inchpuie-ti in ce stare ai putea sa fi daca ti s-ar lua sufletul "inainte sa mai cresti".
Spune Allah Preainaltul in Coranul Cel Sfant: "Barbatii fatarnici si muierile fatarnice sunt ei unul la fel ca altul. Ei poruncesc ceea ce este oprit si opresc de la ceea ce este potrivit si-si strang ei mainele. L-au uitat pe Allah si I-a uitat si El pe ei.Fatarnicii sunt neleguiti."
"Nu fiti ca aceia care L-au uitat pe Allah si pe care El i-a facut, de aceea sa uite de El insusi! Acestia sunt neleguiti"

******

-Daca port higeab familia, rudele, prietenii ma vor marginaliza.
-Afla, o, tu, sora, ca purtarea higeabului (vesmantul islamic) aduce binecuvantarea lui Allah iar daca robul lui Allah renunta la ceva numai pentru binecuvantarea lui Allah, Allah il va recompensa cu ceva mult mai mare ca ceea ce a lasat si il va rasplati in final cu Gennetul (Raiul).


******

Va puteti intreba:

De ce a poruncit Allah higeabul (vesmantul islamic)?

Asa cum am spus, Islamul reprezinta calea care conduce catre cele mai inalte trepte ale civilizatiei. Am vrea sa va intrebam caruia dintre surorile casatorite i-ar place ca sotul ei sa se uite, sa savureze frumusetea altei femei, in acelasi timp sa o doreasca mai mult pe alta decat pe sotia lui? Credem ca nici uneia dintre voi nu ar fi de acord cu acest lucru. Iar cea care nu simte nimic in privinta acestui lucru inseamna ca nu are credinta si nu-si apara familia.


Allah a poruncit acest lucru nu pentru a injosi sau pentru a izola femeia ci dimpotriva pentru a proteja onoarea si frumusetea ei.

Islamul priveste femeia ca pe o perla ocrotita de scoica. Da, intr-adevar ea este ca o perla pe care o ocroteste sotul ei si nu ca pe un manechin asezata pe podium etalandu-si frumusetea, unde este privita si poate chiar obtinuta de unii barbati.

Diferenta intre tanara acoperita si cea descoperita este ca diferenta dintre un diamant, care este pus intr-o cutie eleganta pe care nu o priveste decat properietarul si un trandafir aruncat la marginea drumului.

Tanara acoperita care isi aplica religia si isi cunoaste Stapanul-Cel Slavit si Inalt-este protejata de mana raufacatorilor, in timp ce tanara descoperita este ca trandafirul la marginea drumului; nu are cine sa o protejeze, fiind in voia mainilor raufacatorilor si privirilor si batjocoririlor lor, folosindu-se de frumusetea si parfumul ei pe gratis pana cand acest trandafir se ofileste si moare sau i se termina parfumul(tineretea si frumusetea) dupa care este aruncata la marginea drumului unde este presata de calcaile drumetilor.


Asadar dragele noastre surori am dori sa va intrebam in final:
V-ati dori o viata in care sa fiti ocrotite, ingrijite si respectate sau sa fiti private si dorite de altii si in final parasite? Sa fiti un diamant pretios sau un trandafir la marginea drumului!


O, Allah, calauzeste-ma pe mine si pe surorile mele, care inca mai umbla descoperite!
O, tu, surioara intoarce-te la Cel care te-a creat !
Si nu te rataci in placerile acestei lumi, caci sunt trecatoare!
Viata nu este decat un popas in drumul calatorului.
Iar omul este asemenea calatorului, care dupa acest popas in aceasta viata, isi va continua drumul mai departe!
La Allah va fi intoarcerea asa ca nu uita acest lucru!


“Doamne, nu ne pedepsi pe noi daca am uitat sau am gresit! Doamne, nu ne impovara pe noi cu grea povara, asa cum I-ai impovarat pe cei dinaintea noastra. Doamne nu ne impovara pe noi cu ceea ce nu putem indura! Si sterge-ne noua greselile noastre si iarta-ne pe noi si fi milostiv cu noi! Tu esti Ocrotitorul noastru, ajuta-ne pe noi sa izbavim"


„Pe Cel în mâna Căruia se află sufletul lui Muhammed! Toti cei care aud
de mine din acest popor, crestini si iudei,
apoi mor fără să creadă în ceea ce am primit eu, vor fi dintre oamenii Iadului.”


Ultima editare efectuata de catre Mirry in Mier 06 Ian 2010, 14:08, editata de 2 ori
Sus In jos
http://religia-islamica.forumz.ro
Meryem
Vizitator
avatar


MesajSubiect: DE CE ITİ ESTE FRİCA SA PORTİ HİJAB ?   Mier 02 Dec 2009, 23:35

Despre hijab oamenii au pareri impartite. Unii considera higeabul ca fiind o piedica si un mijloc de opresiune iar altii dimpotriva. Se mai afirma ca hijabul (baticul) a fost obligatoriu numai pentru femeile care au fost contemporane cu Profetul (s.a.v) sau pentru cele care au trait doua generatii dupa el. Cei care au aceasta credinta vizavi de higeab sustin:”hijabul (baticul) nu este obligatoriu pentru toate femeile musulmane, ci a fost obligatoriu numai pentru sotiile Profetului (s.a.v), iar cine nu-l poarta nu savârseste un mare pacat, Allah o va ierta pe femeia care nu poarta hijab deoarece pacatul ei e unul minor”.

Allah spune in Coran:

"Nu se cuvine ca un dreptcredincios si nici o dreptcredinciosa sa mai aleaga, daca Allah si Trimisul Sau au hotarât in privinta lor un lucru. Iar acela care se razvrateste impotriva lui Allah si a Trimisului Sau se afla in ratacire invederata”(surat al-Ahzab: 36).

Cei care ezita sa se supuna poruncilor lui Allah o fac de obicei din urmatoarele motive:a)-pentru ca au o credinta slaba in Allah (s.w.t), credinta inseamna sa crezi „din adâncul sufletului si sa pui in practica poruncile lui Allah”. Iar femeia când este intrebata:„De ce porti batic?”Ea raspunde:,,Pentru ca Allah m-a calauzit”. Calauzirea vine dupa ce a urmat drumul cel drept, pe care i-a indrumat Allah (s.w.t) pe toti robii sai, in Sfântul Coran si in Traditia Profetului (s.a.v) si daca sufletul se curata apare schimbarea si dorinta puternica de calauzire. Allah spune in Sfântul Coran:”Allah nu schimba starea unor oameni pâna ce ei nu schimba ceea ce se afla in sufletele lor”(surat ar-Rad: 11).

Un exemplu de credinta este cel relatat de Aisha (r.a) in urmatorul hadith:

„Allah sa fie multumit de femeile care au emigrat, deoarece imediat ce s-a revelat versetul” si sa-si coboare valurile peste piepturile lor”, si-au rupt hainele si s-au acoperit!” (Al-Bukhary).b)-pentru ca nu au suficiente cunostinte despre islam. Hijabul este obligatoriu pentru femeile musulmane. Allah in Sfântul Coran spune "si sa-si coboare valurile peste piepturile lor”surat an-Nur:31 In verset apar cuvintele khumur(valurile) este pluralul cuvântului khimar care in limba araba inseamna acoperirea capului si giuiub, pluralul cuvântului gaib care inseamna deschizatura din capul pieptului. Din acest verset reiese

clar ca femeii musulmane i s-a poruncit de catre Allah sa poarte hijab. Nerespectarea acestei porunci este reflectat in cresterea numarului de femei care nu respecta aceasta porunca. Unele femei nu accepta adevarul din acest verset deoarece dorintele lumesti sunt mai puternice decât teama de Allah. .c)-pentru ca nu inteleg semnificatia hijabului, se lasa conduse de traditii si de teama.Multe femei care refuza sa poarte hijab spun ca:

- hijabul (baticul) este doar pentru femeile in vârsta, dupa ce copii s-au casatorit si isi poate dedica timpul doar pentru indeplinirea obligatiilor religioase (de exemplu pelerinajul). Aceste femei nici macar nu au siguranta ca vor fi capabile ca la vârsta a treia sa-si indeplineasca aceste obligatii.

- hijabul e un obstacol in gasirea unui partener de viata. Femeile care sustin aceasta cred ca sunt preferate fetele fara hijab pe care le vor acoperi dupa casatorie. In unele cazuri acest lucru este valabil insa nu e o regula generala. O fata musulmana ar trebui sa stie ca profetul Muhammed (s.a.v) a spus ca:”daca o fata este ceruta in casatorie de un musulman credincios ea ar trebui sa accepte aceasta cerere”. (relatat de At-Tirmidhi).

- din cauza hijabului e dificil sa-ti gasesti un loc de munca. Angajatorii refuza sa angajeze fete care poarta hijab sau le conditioneaza angajarea obligându-le sa renunte fie la batic, fie la locul de munca. Dar câte fete fara hijab nu au un loc de munca? Gasirea unui loc de munca este o parte din destin. Allah incearca prin diverse cai credinta oamenilor. Cel care angajeaza o fata cu batic isi doreste un angajat eficient dar si crede in drumul pe care l-a ales acea persoana.

- hijabul este in unele cazuri motiv de probleme cu familia care nu accepta ca fetele sa poarte hijab. Adeseori aceste familii cred ca o fata acoperita va avea probleme in societate sau va fi considerata needucata.

Profetul(s.a.v) a spus:,,Nu trebuie sa ne supunem celor care incalca poruncile Creatorului”(relatat de Tirmidhi). Spune Allah PreaInaltul in Sfântul Coran:”Fiecare suflet este zalog pentru ceea ce si-a agonisit”surat al-Muddathir: 38). Fiecare om trebuie sa aiba intiativa in aplicarea poruncilor Creatorului si sa se increada in Allah. Iata ce spune Allah in Sfântul Coran:”...]dar o data ce ai luat o hotarâre increde-te in Allah”(surat al-Imran:159). „Iar aceluia care se increde in Allah, El ii este de ajuns” (surat at-Talaq: 3). Ori de câte ori dorim sa facem ceva trebuie sa-i cerem ajutorul lui Allah, pentru ca doar el este stapânul inimilor noastre si numai El are puterea sa ni le schimbe si sa ne ajute sa trecem de la nesupunere la supunere. Cât despre cei care iau in derâdere poruncile lui Allah sa ne aducem aminte de versetul”Impodobita le este celor care nu cred in viata pamânteasca si-i iau in derâdere pe cei care cred....” surat al-Baqara: 212).

- purtând hijab femeia nu mai poate fi eleganta, frumusetea ei fiind estompata de hijab, imbatrânindu-le. Allah spune: Spune:”Moartea de care fugiti va va ajunge pe voi! Apoi veti fi adusi la Cel care le cunoaste atât pe cele nevazute, cât si pe cele vazute si care va va vesti voua ceea ce ati savârsit (surat al-Giuma: 8).

Islamul nu a interzis total infrumusetarea femeilor. O femeie musulmana este obligata sa aiba un aspect ingrijit, insa ea nu ar trebui sa-si expuna frumusetea decât in fata celor care-i sunt mahram.

Motivele indepartarii de hijab sunt multe si diferite de la persoana la persoana, in functie de problemele pe care le au si de mediul in care traiesc. Spune Allah (s.w.t) in Sfântul Coran:”Iar in ce-l priveste pe cel care se teme de ziua când se va infatisa Domnului sau si si-a oprit sufletul de la pofte, Raiul ii va fi salas!..”(surat an-Naziat: 40/41)
Sus In jos
Mirela-Admin
ADMIN
ADMIN
avatar

Numarul mesajelor : 1028

MesajSubiect: Re: Hijeab   Mier 06 Ian 2010, 14:36„Pe Cel în mâna Căruia se află sufletul lui Muhammed! Toti cei care aud
de mine din acest popor, crestini si iudei,
apoi mor fără să creadă în ceea ce am primit eu, vor fi dintre oamenii Iadului.”
Sus In jos
http://religia-islamica.forumz.ro
AISCIA
Membru
Membru


Numarul mesajelor : 2

MesajSubiect: Re: Hijeab   Vin 28 Mai 2010, 08:45

hearts De ce ar trebui sa port hijab’ul? hearts

Aceasta este o intrebare buna si va gasi un raspuns bun. Allah a ordinat numai binele pentru noi si a interzis efectuarea oricarei actiuni care ne aduce vreun rau. Allah obliga femeia musulmana sa poarte hijab cand iese din siguranta casei sale si cand se afla in prezenta barbatilor straini.Asadar purtarea hijab’ului este o sursa de mult bine pentru tine- femeie musulmana-din atatea motive.
Pentru multumirea si placerea lui Allah. TE supui comandamentului Domnului tau cand porti hijab’ul si poti astepta o recompansa mare in schimb.
Frumusetea ta naturala este protejata de Allah. Esti foarte pretioasa pentru a te pune in ‘’vitrina’’ pentru ca orice barbat care trece sa poata sa te vada.
Reprezinta conservarea castitatii.
Allah curata inima ta si mintea ta prin intermediul hijab’ului.

Allah te infrumuseteaza in interior si exterior cu hijab.

In exterior, hijabul tau reflecta nevinovatie, curatenie, modestie, timidi tate, liniste, satisfactie si supunere in fata lui Allah. Acelasi lucru se cultiva si in interior.

Allah defineste feminitatea ta prin intermediul hijab’ului.

Esti o femeie care isi respecta propria feminitate. Allah vrea ca ceilalti sa te respecte, si ca tu sa ai respect pentru tine insati.

Allah creste demnitatea ta prin intermediul hijab’ului.

Cand un barbat strain te priveste, acesta te respecta, pentru ca vede ca tu te respecti..

Allah protejeaza onoarea ta 100% prin intermediul hijab’ului.

Barbatii nu te privesc cu senzualitate, nu se aproprie de tine intr-un mod senzual, si nici macar nu isi permit sa folossca cuvinte senzuale cand vorbesc cu tine.
Mai degraba, acel barbat simte o mare stima pentru tine si nu insista cu privirea.

Allah te face superiora prin hijab, te face nobila si nu degradata pentru ca tu esti acoperita, nu nuda.

Domnul tau iti ofera o serie de drepturi frumoase si libertate. Exprima acceptarea acestor drepturi purtand hijab’ul.

Allah defineste rolul tau ca femeie musulmana prin hijab.

Tu Esti o persoana cu obligatii importante. Esti imaginea unei femei care actioneaza, nu a unei inactive.---------------treaza scopul tau prin purtarea hijab’ului.Esti o persona tratata cu serietate de catre celelalte persoane.

Allah exprima independenta ta prin hijab.

Afirma clar ca esti o serva ascultatoare a Celui Mai Mare Invatator.Nu te supui si nu asculti pe nimeni altul.Nu esti sclava niciunui barbat si nici servitoarea unei natiuni. Esti libera si independenta.

Allah iti da libertatea de a te deplasa, de a te exprima prin intermediul hijab’lui.

Esti capabila sa te deplasezi si sa te exprimi fara sa iti fie frica de hartuire. Hijabul tau iti da o incredere unica.

Allah vrea ca ceilalti sa te trateze-femeie musulmana- cu amabililtate. Si hijab’ul implica, pentru tine, cel mai bun tratament din partea barbatilor.

Allah vrea ca frumusetea ta sa fie pazita si pastrata pentru un singur barbat- sotul tau.

Allah te ajuta sa te bucuri de o casatorie plina de succes prin intermediul hijab’ului.Pentru ca pastrezi frumusetea ta pentru un singur barbat, iubirea sotului tau va creste, ii vei fi mai draga, te va respecta mai mult si te va onora mai mult.Asa, hijabul tau contribuie la o casatorie pozitiva si de durata.

Allah aduce pace si stabilitate in societate prin intermediul hijab’ului.

Da, aceasta e adevarat! Barbatii nu provoaca daune prin relatii ilegale-deoarece tu-femeie musulmana-calmezi pasiunea lor. Cand un barbat te priveste, se simte linistit, si nu incearca sa preacurveasca…

Asadar, o femeie musulmana care poarta hijab este decenta, nu dezonorata, nobila, nu degradata, libera, nu subjugata, curata, nu umbrita, libera, nu sclava, protejata, nu expusa, respectata, nu batjocorita, increzatoare, nu nesigura, supusa (lui Allah), nu pacatoasa, o perla pazita, nu o prostituata…


Draga surioara musulmana! Vino inspre portile Paradisului cu noi!
Implineste datoriile tale in fata lui Allah, imbraca ornamentul tau-poarta hijab’ul, si prega teste-te pentru Jannah, implinind toate faptele bune. Ar trebui sa fi convinsa ca purtarea hijab’ului este extrem de pozitiv- trebuie sa fie- pentru ca Allah comanda doar ceea ce e bun…

…Si crede-ma draga surioara, e mai bine pentru tine sa te supui ordinelor Domnului Tau…


‘’Rasplata lor de la Domnul lor sunt Gradinile Edenului, pe sub care curg paraie,si in ele vor petrce versnic, caci Allah este multumit de ei,iar ei sunt multumiti de El.Acesta va fi pentru cel care se teme de Domnul sau!’’ [Suratul-Bayyinah 98:8]

Text tradus din italiana de Aiscia...Allah sa ma ierte pentru orice greseala
Sus In jos
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: Hijeab   

Sus In jos
 
Hijeab
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Religia islamica :: RELIGIE :: FAMILIA IN ISLAM-
Mergi direct la:  
Forumgratuit.ro | © phpBB | Forum gratuit de suport | Contact | Semnaleaza un abuz | Creeaza-ti un blog