AcasaAcasa  CalendarCalendar  CautareCautare  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

Distribuiţi | 
 

 Despre Djini

In jos 
AutorMesaj
Mirela-Admin
ADMIN
ADMIN
Mirela-Admin

Numarul mesajelor : 1028

MesajSubiect: Despre Djini   Vin 13 Noi 2009, 02:45


Despre Djini

Coranul si Sunna sustin existenta djinnilor, si faptul ca acestia au fost creati cu un scop precis si anume: a i se supune si a-l adora pe Allah si doar pe el. Cine va face acest lucru va fi rasplatit cu Paradisul, cine nu, va ajunge in Iad. In Traducerea sensurilor din Coran Allah ne spune:
“Eu nu i-am creat pe djini si oameni decat pentru ca ei sa Ma adore.” (ADH-DHARIYAT 51:56)
“O, obste a djinnilor si a oamenilor! N-au venit, oare, la voi trimisi, alesi dintre voi, care sa va vesteasca semnele Mele si sa va previna asupra intalnirii cu aceasta Zi a voastra ? ( AL-’AN’AM 6:130)
Lumea djinnilor este o lume separata, cu natura ei si cu caracteristici care sunt ascunse de lumea noastra, a oamenilor. Djinnii si oamenii au anumite caracteristici, cum ar fi abilitatea de a distinge raul de bine. Cuvantul “djinn” vine dintr-un cuvant arab care inseamna:” ascuns de vedere”. In Traducerea Sensurilor din Coran Allah ne spune:
“O, fii ai lui Adam! Sa nu va amageasca Seitan, asa cum i-a scos pe parintii vostri din Rai , dezbracandu-i de vesmintele lor, ca sa le arate goliciunile lor! El va vede- el si ostenii lui- in vreme ce voi nu-i vedeti! Noi i-am pus pe seitani aliati pentru aceia care nu cred.” (AL-‘A’RAF 7: 27)
Allah ne-a spus in Coran materia din care au fost creati djinnii:
“Iar pe djinn l-am facut si mai inainte , din focul fierbinte.” (AL-HIJR 15:27)
“Si l-am creat pe djinn din foc curat, fara fum.” (AR-RAHMAN 55:15)

Conform unui hadith relatat de Aisha (Allah sa fie multimit de ea), Profetul (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spus: “Ingerii au fost creati din lumina, djinnii au fost creati din foc, iar Adam a fost creat din ceea ce v-a fost descris voua.” (Relatat de Muslim, 5314)

Tipurile de djinni
Allah a creat diferite tipuri de djinni. Dintre acestia unii djinni pot lua diferite forme, de exemplu caini sau serpi, unii pot calatorii sau care pot zbura. Abu Tha’labah al-Khushani a spus ca Profetul Muhammed (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spus: “Djinnii sunt de 3 feluri: 1 fel care are aripi, care zboara prin aer, un fel care seaman cu cainii sau serpii si un fel care se odihnesc si isi reiau calatoria.(Relatat al-Tahhaawi in Mushkil al-Athaar, 4/95, si de al-Tabaraani in al-Kabeer, 22/214)

Djinnii si fiii lui Adam
Fiecare dintre fiii lui Adam are un djinn care i-a fost desemnat sa stea langa el (qareen). Ibn Mas’ood a spus: “Profetul Muhammed (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spus:“ Nu exista nici un om dintre voi care sa nu aibe un djin desemnat sa stea langa el. Ei l-au intrebat “Si tu, o, Profetule? El a raspuns: “Si eu, dar Allah m-a ajutat si el s-a supus, ajutandu-ma sa fac doar bine.(Muslim, 2814). Al-Nawawi a spus referitor la comentariul “s-a supus” ca djinul a devenit musulman. Al-Qaadi a spus: Ummah a fost de acord asupra faptului ca Profetul Muhammed (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a fost protejat de Sheitan, fizic si mental. Acest hadith se refera la tentatiile si soaptele qareen-ului (companionul nostru dintre djini).

Puterile djinnilor
Allah le-a dat djinnilor puteri pe care noi, oamenii nu le avem. Allah ne-a spus despre unele dintre aceste puteri, ca de exemplu: abilitatea de a se misca sau a calatori repede. Un dregator dintre djinni l-a asigurat pe Profetul Suleiman (Solomon) ca poate sa ii aduca tronul Reginei din Yemen la Ierusalim mai repede decat s-ar fi ridicat o persoana in picioare. Allah ne spune in Traducerea sensurilor din Coran:
“A zis un dregator dintre djinni: “Eu ti-l voi aduce mai inainte ca tu sa te ridici de pe locul tau, caci eu sunt in stare de aceasta si sunt vrednic de incredere! A zis unul care avea stiinta de Carte ; Eu ti-l voi aduce inainte ca tu sa clipesti din ochi”. Si cand a vazut [Solomon tronul] stand dinaintea lui, a zis el: “Aceasta este prin gratia Domnului meu, ca sa ma incerce daca eu sunt multumitor sau sunt nemultumitor. Insa acela care este multumitor este mutumitor pentru sine insusi, cat despre acela care este nemutumitor, Domnul meu Isi este Deajuns pentru Sine si El este Instarit [si] Marinimos [Ghany, Karim]” (AN-NAML 27: 39, 40)

Mancarea si bautura djinnilor
Djinnii mananca si beau. Ibn Mas’ood a spus ca Profetul Muhammed (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spus:Unul dintre djinni m-a chemat si am fost cu el si am recitat Quran pentru djinni.” Ne-a luat si ne-a aratat urmele lasate de focul lor. Ei l-au intrebat de mancare, iar el a spus: “Puteti avea fiecare os, peste care s-a spus numele lui Allah si care va intra in posesie si toate excrementele drept mancare pentru animalele voastre”. Profetul Muhammed (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a spus [/color[color=indigo]]“ Asadar nu folositi [aceste lucruri] pentru a va curati [dupa usurare] pentru ca ele sunt mancare si provizii pentru fratii nostril.” (Muslim, 450). Conform unei alte relatari:” O delegatie de djinni din Naseebeen a venit la mine si ce djinni buni sunt! M-au intrebat de mancare, iar eu m-am rugat la Allah pentru ei” (al-Bukhaari, 3571).

Animalele djinnilor
Conform unui hadith relatat de Ibn Mas’ood, si pe care l-am citat mai sus, djinnii l-au intrebat pe Profetul Muhammed (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) de provizii, iar el le-a spus: “…si aveti excrementele drept mancare pentru animalele voastre.”

Locurile unde se gasesc djinnii
Djinnii locuiesc pe pamant, unde locuim si noi. Se intalnesc cel mai frecvent in locuri necurate, precum bai, cimitire sau locuri de depozitat gunoiul. Din acest motiv Profetul Muhammed (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) ne-a invatat sa avem grija cand intram in astfel de locuri si sa recitam adhkaar (rugaciune) prescrisa de Islam. Anas ibn Maalik (Allah sa fie multumit de el) a spus: “Atunci cand Mesagerul lui Allah (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) intra la toaleta, spunea : ‘Allaahumma innee a’oodhu bika min al-khubuthi wa’l-khabaa’ith („În numele lui Allah! O, Allah, caut adăpost la Tine de necurat şi necurate!”) Bukhari, 142 si Muslim, 375. Al-Khattaabi a explicat ca, khubuth reprezinta pluralul de la khabeeth (rau sau murdar, forma masculina) iar khabaa’ith reprezinta pluralul de la khabeethah (rau sau murdar, forma feminina), asadar sheitani feminine si masculine.
Unii djinni sunt musulmani, iar altii sunt kaafir (politeisti). In Traducerea sensurilor din Coran Allah ne spune:
“Unii dintre noi sunt musulmani si unii dintre noi sunt nelegiuiti. Aceia dintre oi care au imbratisat Islamul sunt aceia care au cautat calea cea dreapta. Cat despre cei nelegiuiti, ei sunt vreascuri de foc pentru Gheena ” ( AL-DJINN 72:14,15)
Musulmanii dintre djinni sunt impartiti dupa nivelul lor de credinta/dreptate. Allah spune:
“Printre noi se afla unii drepti si [altii] mai putin drepti; astfel si noi am fost impartiti in felurite cete.” (72:11)


Protectia impotriva raului djinnilor
Desi djinnii au anumite puteri, au si slabiciuni. Deoarece djinnii ne pot vedea in timp ce noi nu putem, Profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) ne-a invatat multe moduri prin care sa ne aparam de ei,de exemplu sa cautam refugiu la Allah de Sheitan, sa recitam sura Al-Falaq, sura An-Nas precum si urmatoarele ayah: <>(Traducerea sensurilor din Coran, AL-MU’MINUN 23:97)

Daca spunem BISMILAAH ( in numele lui Allah) inainte de a intra intr-o locuinta, inainte de a manca sau a bea, inainte de a avea relatii sexuale, Sheitan nu va intra in casa si nu va manca sau bea cu noi. In acelasi timp, daca spunem BISMILAAH inainte sa intram la toaleta sau inainte sa ne dezbracam, atunci djinnul nu va putea sa ne vada awrah sau ne faca rau, dupa cum a spus Profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa): “Puneti o bariera care sa-l impiedice pe djinn sa vada awrah fiului lui Adam si sa spuneti BISMILAAh inainte de a intra la toaleta. (Tirmidhi, 551)

Credinta puternica il va impiedica pe djinn sa raneasca o persoana. Daca un om si un djinn s-ar lupta ar castiga cel cu credinta. Abd-Allah ibn Mas’ood (Allah sa fie multumit de el) a spus: “Un om dintre companionii Profetului Muhammed a cunoscut unul dintre djinni. S-au luptat, iar omul l-a trantit la pamant pe djinn. Omul i-a spus: “Imi pari mic si slab, iar bratele tale par a fi labele unui caine. Toti djinnii sunt asa? Sau doar tu? Acesta a raspuns: “Nu, pe Allah, intre djinni eu sunt puternic, dar hai sa ne luptam inca o data, si daca ma invingi, te voi invata ceva ce iti va face bine.” Omul i-a raspuns:”Bine” Djinnul i-a spus:”Recita!:[/color[color=indigo]]“Allah! Nu exista divinitate afara de El, cel Viu, Vesnicul [AL-Qayyum] Nici atipirea, nici somnul nu-L cuprind! Ale Lui sunt cele din ceruri si de pre pamant! Cine este acela care ar putea mijloci la El fara de ingaduinta Lui? El le stie pe cele din fata lor si pe cele din urma lor . Si ei nu pricep nimic din stiinta Sa in afara de ceea ce El voieste, Tronul Lui se intinde peste ceruri si peste pamant si nu-I este grea pazirea lor El este Preainaltul, Maretul [Al-Aliyy, Al’Azim]!” Ayatul al-Kursi.(Traducerea sensurilor din Coran, Al-Baqara 2: 255)
Omul i-a raspns, “Bine”. Djinul i-a spus:” Cand vei recita aceasta in casa ta, Sheitan va iesi afara ca un magar care scoate vanturi si nu se va ma intoarce decat a doua zi.(al-Daarimi, 3247)

Atat oamenii cat si djinnii vor fi judecati in Ziua Judecatii.
“O neam al djinnilor si al oamenilor! Daca voi puteti trece dincolo de hotarele cerurilor si ale pamantului, treceti! Dar voi nu veti puta trece decat cu ajutorul unei puteri ”

(Traducerea sensurilor din Coran, Ar-Rahman 55:33)


„Pe Cel în mâna Căruia se află sufletul lui Muhammed! Toti cei care aud
de mine din acest popor, crestini si iudei,
apoi mor fără să creadă în ceea ce am primit eu, vor fi dintre oamenii Iadului.”
Sus In jos
http://religia-islamica.forumz.ro
 
Despre Djini
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Religia islamica :: RELIGIE :: AQEEDAH-
Mergi direct la:  
creează un forum | Arta, Cultura si Timp liber | Hobbiuri | © phpBB | Forum gratuit de suport | Contact | Semnaleaza un abuz | Creeaza-ti un blog