AcasaAcasa  CalendarCalendar  CautareCautare  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

Distribuiţi | 
 

 Motto-ul musulmanului

In jos 
AutorMesaj
Mirela-Admin
ADMIN
ADMIN
Mirela-Admin

Numarul mesajelor : 1028

MesajSubiect: Motto-ul musulmanului   Mier 16 Dec 2009, 15:13

Dupa cum stim in marturisirea noastra de credinta spunem La ilaha illa llah.
Nu exista alta divinitate decat Allah,deci in primul rand negam ceea ce este fals .Nu exista o alta divinitate…. Apoi stabilim prin aceasta marturisire cine este cel Adorat …. Allah.

Acum haideti sa ne uitam la filosofia unui necredincios in legatura cu viata lui in general: Gasim ca filosofia lor este : Castigi-Pierzi in viata Ce inseamna asta?? Noroc-Ghinion…Ei spun : Daca am noroc voi castiga!!!Daca am ghinion voi pierde!!Acesta este filosofia lor in viata.Este ceva care chiar si ateii cei care spun ca nu exista Dumnezeu le guverneaza viata.
Noroc –Ghinion


Si veti gasi ca necredinciosii isi pierd o mare parte din viata cautand ceea ce le va aduce noroc si ceea ce le aduce ghinion..acest lucru devine o parte foarte importanta din viata lor.
De exemplu in Vest, numarul 7 este un numar bun ,un numar norocos ,trifoiul cu 4 foi…acea planta normal are 3 frunze…dar daca gasesti una cu 4???!!!! Ai noroc!!E un semn de noroc!!!DEci oameni cauta aceasta planta o rup si o pun intr-o folie sau intr-o carte altii o poarta intotdeauna cu ei..pentru ca reprezinta norocul lor.In acelasi timp incerci sa eviti numerele cu ginion..cum e 13 de exemplu…in vest numarul 13 este un numar cu ghinion..in India au si ei superstiti de ex. daca iesi afara din casa si iti trece un funerar prin fata ta ..gata …zi cu ghinion…sunt chiar niste ore cu ghinion …subhanaAllah.
Noi radem de altii, dar chiar si musulmanii au unele superstitii…numarul 99 ..Allah are 99 de nume…Daca le spui pe toate sotia ta va ramane insarcinata ,daca tii post in acea zi..similar….unii oameni cand vad ca afacerea lor nu merge bine…se gandesc sa ia un alt nume a lui Allah. Sau cand face painea se scrie cu faina de ex. un nume a lui Allah si daca o mananci apoi vei avea success...Ce este asta???Acestea sunt vrajitorii amulete,, de asemenea avem Quranuri in miniatura. Sunt facute foarte foarte mici..ei spun cel mai mic Quran din Lume…Pentru ce e bun acest Quran????Il agata la gatul lor ..crezand ca acesta ii va proteja!!Deci folosesc Quranul ca si talisman..ca si aducator de noroc …pentru ca Quranul acela nu este pentru a-l citi…literele sunt atat de mici ca nu ai cum sa citesti ai avea nevoie de un microscop sau lupa…nici ochelarii nu ti-ar fi de ajuns.


Deci aceasta este calea care este urmata in general de necredinciosi si de credinciosii slabi….musulmanii slabi.Musulmani care traiesc dupa traditii si obiceiuri si nu in concordanta cu Quranul si Sunna.Quranul si Sunna asa cum a fost inteles de catre sahaba…de catre companionii profetului Muhammad sallallahu alehi wa sallam….Noi luam Quranul si Sunna dupa intelesurile noastre..a musulamnilor moderni..a interpretarilor moderne…Nu!!!Quranul si Sunna asa cum a fost inteles de companionii profetului Muhammad sallallahu alehi wa sallam .Ei au fost cei care le-au inteles cel mai bine ..

Allah spune in surat al Mulk verset 2

2 al-ladhiy khalaqal mawta wal Hayaata li yabluwakum ay-yukum aHsanu 'Amalaa* wa huwal 'Aziyzul gafuurDeci Allah a stabilit foarte clar ssopul acestei vieti, aceasta viata este un test pentru noi,nu un test pentru Allah ca sa vada care dintre noi este mai bun in fapte pentru ca acest lucru e ceva ce El Subhana wa Taala a stiut de la inceput.Inainte ca Allah sa ne creeze El a stiut care dintre noi va fi mai bun in fapte,El a stiut care dintre noi va merge in Iad si care va merge in Rai…deci acest lucru e bine stiut de El.
Acesta viata este un test pentru noi iar noi stim cu toti ca la Allah se afla judecata dreapta.
Judecata dreapta pentru necredinciosi. …haideti sa vedem.Allah da,a stiut inainte care dintre noi este mai bun…Deci El ar fi putut dé la inceput sa puna pe cei credinciosi in Paradis si cei necredinciosi in Iad da?de la inceput…nu mai era nevoie sa mai ajungem in lumea asta…El putea face acest lurcu..ptr. ca El Subhana waTaala stia ce vom face noi aici pe pamant..Dar prin faptul ca cei care vor ajunge in Paradis..niciodata nu-L vor intreba pe Allah…De ce M-ai adus aici??!!!Daca voi veti fi pusi in Paradis Il veti intreba pe Allah..De ce M-ai pus aici???Nu…vom fi fericiti ca am ajuns acolo si daca ne uitam la viata noastra si vedem ca doar prin mila lui Allah am ajuns acolo…spunem doar: Alhamdulillah.Asa cum profetul Muhammad sallallahu alehi wa sallam a spus: Nimeni nu va intra in Paradis fara sa I se socoteasca faptele lui si daca nu ar fi mila lui Allah nimeni nu ar intra in Paradis,iar compaionii l-au intrebat…Chiar si tu mesagerule??Iar el sallallahu alehi wa sallam a spus..chiar si eu
Deci tine de Mila lui Allah pentru ca noi in sha Allah sa ajungem in Paradis.Dar pentru necredinciosi…cei care vor ocupa Iadul cum credeti ca se vor apara???
Allah ii va pune in Iad iar ei vor vedea oameni stand in Rai…ce credeti ca vor spune??
Asta-I viata???Nuu!!!Ei vor spune: De ceee??De ce ne-ai pus pe noi in Iad..?Ce am facut sa meritam asta?De ce sa nu fim si noi in Rai ca si ceilalti???Probabil Allah le va spune: DACA nu faceai aia si aia ajungea-I si tu in acel loc!!Ce credeti ca vor spune ei???Nu ,Nu nu am fi facut toate acestea daca am fi stiut ca exista rai si Iad….Asa ca Allah ne-a lasat sa ne traim viata..asa ca la sfarsit de viata nimeni nu are intrebari!!De ce..?
Daca citim versetele in care oamenii sunt dusi in Iad..nimeni nu intreaba de ce???Din contra ei vor spune: Acum stim cu siguranta..Da-ne o alta sansa!!!Asta vor spune oamenii ...da-ne o alta sansa sa-ti demonstram…dar nimeni nu intreaba De ce???!!!Pentru ca fiecare va sti ca sunt in Iad ptr ca ei au ales Iadul..Asa ca judecata lui Allah este dreapta.


In legatura cu fiintele umane ,aceasta lume este un test..iar rezultatul poate produce doua chestiuni: evolutia spirituala( si aceea este pentru credinciosi) sau pedeapsa(care este pentru necredinciosi)
Daca ne uitam la evolutia spirituala vedem ca Allah subhana wa Taala a spus ca a creat oameni diferiti pentru diferite nivele sociale..(ca si bogatie)
Nahl 71

Wa Allāhu Fađđala Ba`đakum `Alá Ba`đin Fī Ar-Rizqi Famā Al-Ladhīna Fuđđilū Birāddī Rizqihim `Alá Mā Malakat 'Aymānuhum Fahum Fīhi Sawā'un 'Afabini`mati Al-Lahi Yajĥadūna

71. Allah i-a pus pe unii dintre voi inaintea altora în privinta celor
necesare vietuirii. Insa cei care au fost alesi nu dau din partea
lor celor asupra carora au deplina stapanire, asa fel ca sa fie intru
aceasta deopotriva.Oare tagaduiesc ei binefacerile lui Allah?


Daca El Subhana wa Taala ar fi vrut sa creeze oamenii egali,sa nu existe bogati si nici saraci…toti la acelasi nivel..El ar fi putut face asta?
Dar facand asta..Cine si-ar fi expus generozitatea??Cum poti fi generos cand nu exista cineva care sa aiba nevoie de generozitatea ta.Tu poti fi generos doar atunci cand exista cineva care nu are ceea ce tu ai ..si tu oferi ..Deci aceasta face parte din incercarea acestei vieti…Iar profetul Muhammad sallallahu alehi wa sallam ne-a invatat cum sa faceam fata acestor situatii spunandu-ne: Nu va uitati la cei de deasupra voastra(pe aceia Allah i-a binecuvantat cu avere..nu va uitati la ei)
Acest lucru il face media..ne arata oameni foarte bogati..cum isi petrec ei viata..au aia si aialalta o viata perfecta minunata si asta ajunge in inima cititorului si dorinta lui de a fi ca ei creste,vrea sa aiba ceea ce au si ei.Deci profetul Muhammad sallallahu alehi wa sallam a spus : Nu va uitati la ei,pentru ca uitandu-ne la ei uitam ce binecuvantari avem noi de la Allah,iar mesagerul lui Allah sallallahu alehi wa sallam a spus sa ne uitam la cei care sunt sub noi..si atunci ne vom aminti de binecuvantarile lui Allah.Deci asta face parte din test..pentru ca intotdeauna vei gasi unul mai jos decat tine,indiferent in ce stadiu esti..intotdeauna vei gasi unul mai rau ca tine.


Apoi avem nenorocirile : Si este important pentru noi sa intelegem nenorocirile..greutatile care se ivesc in viata nostra si scopul lor.
Companionii l-au intrebat pe profetul Muhammad sallallahu alehi wa sallam: Cine sunt cei care au primit cele mai multe nenorociri in viata lor..Iar profetul Muhammad sallallahu alehi wa sallam a raspuns: Profetii
Deci profetii au avut cele mai multe nenorociri in viata…asa ca nenorocirile sunt de fapt binecuvantari.
Ne putem uita de exemplu in viata profetului Yusef Allahi salam in Sfantul Quran: Copilaria lui a fost o serie de nenorociri..fratii erau impotriva lui,vroiau sa-l omoare,a ajuns in Egipt..acolo sotia regelui a vrut sa pacatuiasca cu el,si este aruncat in Inchisoare..Deci el era un om bun..dar nenorocirile se tineau in lant dupa el si din rau in mai rau.In inchisoare a deslusit visele unuia si l-a rugat sa-si aminteasca de el cand va iesi..Dar acela l-a uitat ..timp de ,7 ani.Putem spune ca profetul Yusuf Alehi salam putea iesi si mai devreme din inchisoare ..mai devreme cu 6-7 ani… dar daca acel servitor nu uita si iesea impreuna cu el din inchisoare Yusuf Alehi salam se intorcea la aceasi pozitie..ca si servitor…dar Allah a prelungit sederea lui in inchisoare ptr ca sa-I ofere un rang mai mare asa ca a fost pus langa conducator.Deci cei 7 ani in plus de inchisoare au fost spre binele profetului .
In aceasi situatie a fost profetul Avraam Alehi salam cu fiul sau Ismail..el nu avea copii..Allah i-a daruit unul..iar dupa ce a construit Meka ..Allah i-a spus/; Sacarifica-l pe fiul tau/Dupa ce acel copil a devenit atat de apropiat profetului Avraam Alehi salam…Allah i-a spus: Sacrifica-l..I-ai viata!!Era un ordin de la Allah Subhana waTaala .. pentru profet era o nenorocire..dar a fost ferm. Si Allah l-a recompensat pentru ascultarea lui ...si asta a fost viata profetilor..
Dar nenorocirile in general..Allah ne-a spus ca nenorocirile ar trebui sa dezvolte in noi Rabdarea,rabdarea care este cheia succesului in aceasta viata: Si Allah ne-a mai spus ca ne va testa cu foamete,saracie,moarte pentru cei dragi dar cei care sunt rabdatori vor invinge si asta e numai pentru credinciosi.
Nenorocirile servesc si pentru a ne aminti …cum avem in surat Sajda verset 21.


Wa Lanudhīqannahum Mina Al-`Adhābi Al-'Adná Dūna Al-`Adhābi Al-'Akbari La`allahum Yarji`ūna

21. Insa Noi le vom da lor sa guste din chinul cel mai apropiat,
inainte de chinul cel mare, pentru ca ei sa se intoarca.
De asemenea nenorocirile ii demascheaza pe ipocriti, cum Allah ne spune: Oare oamenii cred ca vor fi lasati in pace fara sa fie testati?

Iar in final pentru necredinciosi nenorocirile sunt pedepse pentru ei NUR 63,


Lā Taj`alū Du`ā'a Ar-Rasūli Baynakum Kadu`ā'i Ba`đikum Ba`đāan Qad Ya`lamu Al-Lahu Al-Ladhīna Yatasallalūna Minkum Liwādhāan Falyaĥdhari Al-Ladhīna Yukhālifūna `An 'Amrihi 'An Tuşībahum Fitnatun 'Aw Yuşībahum `Adhābun 'Alīmun

63. Nu faceti chemarea Trimisului intre voi ca pe o chemare a unuia dintre voi catre altul! Allah ii cunoaste pe aceia dintre voi care se furiseaza, cautand adapost [la altii]. Aceia care fug de porunca Sa,
sa se feresc sa nu-i loveasca pe ei o nenorocire sau sa nu-i loveasca
pe ei o osanda dureroasa!

Daca ne uitam la nenorocirile din ziua de azi..Sida,nenorocirile oamenilor…depresiile si sinuciderile dar haideti sa luam ca si exemplu …Sida
Ibn Omar radiaAllahu anhu a relatat un hadith: Cand promiscuitatea este o practica a oamenilor , nenorocire si chin va fi raspandit peste ei,un chin ce nu a fost cunoscut celor de dinainte.

Ce este promiscuitatea?Promiscuitatea este ceea ce vedem la televizor astazi: Goliciune,sex in filme..e ca si cum ai sta in dormitoarele lor si te uiti la ei..aceasta este promiscuitatea…Iar sida nu era cunoscuta celor de dinaintea noastra.
Bun..acum oamenii se intreaba: Cum stim noi cand o nenorocire este o pedeapsa si cand este o binecuvantare???Cum putem sti??Ei bine..Tu vei decide daca este o binecuvantare sau o pedeapsa in functie de cum ii raspunzi.


Profetul Muhammad sallallahu alehi wa sallam ne-a spus despre aceste lucruri acum 1400 de ani in clasicul haidit relatat de suhaib in care profetul Muhamamd a spus: Ce minunata este starea unui credincios, pentru ca toate treburile sale sunt bune, iar aceasta nu se aplica decat in cazul credinciosului.Daca ceva bun i se intampla, el multumeste pt. acesta si acesta este bun pentru el, iar daca ceva rau i se intimpla, el suporta cu rabdare si acesta este de asemenea bun pentru el.

Pentru un credincios cand o nenorocire il atinge ea sau el e rabdatoar in aceasta situatie,ei credinciosii cred ca in final aceasta nenorocire este spre binele lor chiar daca sunt capabili sa recunoasca acest bine din incercare sau nu, si acesta este un punct important pentu noi sa-l intelegem pentru ca este cheia succesului pentru a ne traii viata sub principiul “Win Win” castigi-Castigi.


O nenorocire , pentru oamenii care nu inteleg natura nenorocirilor nu poate fi spre binele lor,de fapt Allah Subhana wa Taala a lasat acea nenorocire asupra lor pentru binele lor..dar ei cad in disperare, si in necredinta.
Daca intrebam un ateu de exemplu: De ce esti ateu???El sau ea spune de pilda :Aveam o matusa care a fost o persoana foarte buna ca si mama Teresa ,facea bine pentru toata lumea si intr-o zi a trecut strada si un camion mare a lovit-o si a murit.De ce?De ce ea??Ce a facut sa merite asta??Deci pentru ca necredinciosul nu gaseste raspuns la acesata intrebare cade in necredinta si spune: Nu poate sa existe Dumnezeu,pentru ca daca exista acel Dumnezeu si El era Bun..nu lasa sa se intample asa ceva cu matusa mea.

Dar pentru un credincios/credinciosa ei au alte perspective ..ei se uita la nenorocire dupa perspectiva lui Moise si Hidr..cu totii stim povestea din surat Al-KHaf despre Moise si Hidr.Aceasta este o poveste care ne explica Principiul Win –Win in forma de povestire.

Cand Moise si Hidr au trecut raul iar Hidr a distrus barca celui care a fost dragut cu ei si i-a ajutat sa treaca acel rau..Dar Hidr cand a ajuns pe mal i-a distrus barca aceluia.Moise i-a spus: De ce ai facut asta?Nu este un lucru bun ceea ce ai facut!!Omul a fost bun cu noi si tu i-ai distrus barca..Bineinteles oricare care ar fi trecut pe acolo si ar fi vazut barca ar fi spus acelasi lucru..dar mai tarziu cand a venit regele si a confiscat toate barcile oamenilor..iar cand s-a apropiat de barca aceea distrusa nu a luat-o ,spunand ca nu e nevoie de ea deoarece era distrusa..iar proprietarul barcii..ce credeti ca a spus???Alhamdulillah pentru barca mea..Si asta se intampla si in vietile noatre…Apare ceva in viata noatra ,credem ca este ceva rau dar la final realizam ca este un mare bine.


Un bun exemplu este un articol pe care l-am citit intr-un ziar .Totul s-a intamplat in Cairo…era o poza a unui individ stand cu bratele in sus si cu un zambet pana la urechi..tatal sau il saruta pe obrazul drept iar mama pe obrazul stang.

Explicatia era urmatoarea: El era professor si in ziua urmatoare trebuia sa ia un avion spre Bahrein era ultimul zbor pentru profesori,vacanta se sfarsise si trebuiau sa se intoarca la lucru.Si omul nostru s-a dus la aeroport cu bagajele lui a trecut de controlul pasapoartelor dar imediat a fost intors spunandu-I ca mai are nevoie de o stampila ..deci lui ii lipsea o singura stamplia si nu l-au lasat sa urce in avion..el a spus..trebuie sa ajung la lucru, daca pierd avionul imi voi pierde si locul de munca dar ei nu l-au lasat si l-au trimis inapoi ptr stampila respectiva dar timp nu mai era si el oricum pierdea acel zbor…si pierdea si locul de munca…Nenorocire….El s-a intors acasa foarte suparat pe viata,totul era impotriva lui..dar in ziua urmatoare a citit in ziar ca acel avion s-a prabusit in Bahrein si cu totii au murit, nimeni nu a scapat cu viata .Cu o zi inainte aceea nenorocire era sfarsitul vietii si astazi a fost salvarea lui..si aceasta este natura acestei vieti..ca orice ni-i se intampla si cat de rau ar fi pentru noi este ceva bun in acea nenorocire.De ce Allah a permis acel lucru este ptr ca in acel lucru se afla ceva bun.


Acum…cateodata vedem acel rau si cateodata nu-l vedem. nu gasim o explicatie ptr ceea ce se intampla si cu asta se poate ca atat ei sa fie de accord..Ei pot spune ok sunt de accord cu tine ca exista lucruri bune dintr-o nenorocire..dar de exemplu ce e cu Tsunamy…sute de oameni si-au pierdut vietile..unde este binele din acea nenorocire???Copii inecati…..oameni nevinovati,….unde este binele???Nu putem vedea binele din ea..si atunci ei spun..Nu se poate sa existe Dumnezeu!!!Nu exista Dumnezeu ptr ca un Dumnezeu Bun nu ar lasa sa se intample ceea ce s-a intamplat doar daca exista un Dumnezeu Bun si unul rau. Stiti ca avem cativa dintre oameni ptr ca ei nu reusesc sa inteleaga aceste chestiuni si nu vor sa atribuie rautate lui Dumnezeu asa ca atunci ei cred intr-un Dumezeu Bun si altul rau .

Dar daca noi credem Intr-un Dumnezeu cum explicam aceaste lucruri….ei bine,povestirea despre Moise si Hidr ne explica din nou,dupa intamplarea cu barca…Hidr si Moise au intalnit in calea lor un baiat tanar iar Hidr fara nici o explicatie l-a prins si i-a taiat capul Moise cand a vazut a inceput din nou sa-l certe: Ce ai facut???Tu ai luat viata unui copil innocent,nevinovat .Cum ai putut sa faci asta???Iar dupa alt incident Hidr i-a explicat lui Moise despre acel baiat…care daca ramanea in viata crestea mare si devenea o nenorocire pentru parintii lui care erau credinciosi si le-ar fi facut viata atat de oribila si grea ca ajungeau si ei necredincisi, deci Allah ca sa-I protejeze i-a scapat de acel copil al lor..acum bineinteles ca parintii lui cand si-au gasit fiul decapitat si-au spus ….Ce nenorocire pe capul lor,Cine a facut asta copilului nostru?????Chiar daca Allah le-a daruit mai apoi o fata care a fost dreptcredinciosa si i-a iubit..dar ei au ramas cu durerea in suflet pentru fiul lor care a fost omorat si pana in Ziua Judecatii cand vor sta in picioare inaintea lui Allah si Allah le va arata viata lor si ceea ce s-ar fi intamplat si atunci ei vor spune: Alhamdulilah ca viata copilului nostru a fost luata.


Acest exemplu este al nenorocirii a carui bine pe care noi nu il vedem,nu suntem capabili sa vedem binele din acea nenorocire.
Si asta este viata..de exemplu iti iei copilul de 3 ani la dentist,prima data cand il duci ii spui..dentistul este un nenea dragut sau tanti draguta depinde de situiatie..ei sunt oameni draguti..sunt imbracti frumos..in halat alb si te primesc cu zambetul pe buze .…..dar cand dentistul incepe sa lucreze si copilul simte durerea ce credeti ca se intampla in mintea lui,a copilului???Mai este acea persoana una draguta?????Nuuuuu!!!
Aceea este o persoana rea!!!Si ce se intampla cand incercam sa-I aduceam a doua oara la dentist?????In nici un caz!!!!!Sa nu auda…refuza din start..Nu mai esti capabil sa convingi pe copilul de 3 ani sa mai mearga, tot ce vede copilul e durereeee,suferinta, dar tu care esti mult mai matur tu intelegi ca acea durere previne o alta durere mai mare..dar acel copil nu poate vedea..Si asa suntem noi..nu putem vedea binele dintr-un rau pentru ca mintile noastre sunt limitate si nu sunt capabile..dar asta nu inseamna ca daca nu-l vedem nu e nici un bine in acel rau,noi trebuie sa credem ca in final va fi bine in orice se intampla..pentru ca Allah asa cum El a spus: El este creatorul tuturor lucrurilor.Noi trebuie sa acceptam acel rau..sa fim rabdatori si atunci e bine pentru noi ….si traim sub motoul: Castigam-Castigam….la orice se intampla nu Il uitam pe Allah…pentru ca binele..averea, poate sa fie un test si poate fi motivul unei rataciri asa ca nu Il uitam si il amintim…de fapt sa ne amintim de Allah in timp de ‘fericire..de bine, de succes …este mult mai dificil decat in timp de nenorocire ….chiar si o persoana care nu crede in Allah poate sa fie rabdator in timp de dificultate dar sa fi rabdator in timp de success…aici este greu , si doar un credincios o poate face....rabdator insemnand sa ramanem sa urmam legile islamice si ordinile lui Allah .. acesta este un mare test pentru fiecare individ…Gasesti ca azi esti sarac..iar daca te-ai imbogatit viata ti-I s-a schimbat ,acum nu te mai rogi de nimeni sa te ajute ci ei se roaga de tine..etc intreaga personalitate ti-I se schimba si acest lucru este o mare incercare de la Allah azawajel si asta a spus Allah: In copii vostri si averea voastre este incercare da? deci un bun credincios daca este cuprins de bine ea sau el este rabdator ..ei isi daruiesc din avere celor nevoiasi,o folosesc in lucruri curate,si bune ,dupa care sa beneficieze ei si familia lor si intreaga societate si sa nu uitam ceea ce Allah subhana wa Taala a spus: la iukelifullahu nafsi ila usaha….Allah nu da mai mult decat cat putem duce si aceasta este promisiunea lui Allah..deci nimeni nu poate spune: A fost prea mult pentru mine!!! De accea mi-am luat viata…Nuuuu ,sinuciderea este haram(pacat)….deci Allah ne da atat cat putem duce….El stie cat noi putem sa induram…


Iar acum in incheiere sheikul prezinta un mesaj pentru toti musulmani spunandu-ne ca Allah ne-a dat o responsabilitate prin raspandirea mesajul Islamic si trebuie sa instintam mai departe acest principiu de viata a unui credincios. Sunt foarte multi oameni care se sinucid si nu tin piept nenorocirilor dar pentru un credincios nu exista a pierde…doar a castiga-
Subhanaka Allahumma wabihamdika ashadu an La ilaha illa anta astagfiruka wa atubu ilaika.


turntoislam


„Pe Cel în mâna Căruia se află sufletul lui Muhammed! Toti cei care aud
de mine din acest popor, crestini si iudei,
apoi mor fără să creadă în ceea ce am primit eu, vor fi dintre oamenii Iadului.”
Sus In jos
http://religia-islamica.forumz.ro
 
Motto-ul musulmanului
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Religia islamica :: RELIGIE :: AQEEDAH-
Mergi direct la:  
creează un forum | © phpBB | Forum gratuit de suport | Contact | Semnaleaza un abuz | Blog gratuit