AcasaAcasa  CalendarCalendar  CautareCautare  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

Distribuiţi | 
 

 Reguli de memorare a Coranului

In jos 
AutorMesaj
Mirela-Admin
ADMIN
ADMIN
Mirela-Admin

Numarul mesajelor : 1028

MesajSubiect: Reguli de memorare a Coranului   Mar 05 Ian 2010, 05:28

Reguli de memorare a Coranului

Sinceritatea - este esenţial să ai o intenţie şi un scop bine definit. Cel care învaţă Coranul ar trebui să o facă de dragul lui Allah.

“Noi ţi-am trimis Cartea în tot adevărul, deci adoră-l pe Allah, arătându-i numai lui credinţă.

Lui Allah i se cuvine credinţă curată. Iar aceia care şi-au luat ocrotitor în locul lui zicând: "Noi nu-i adorăm pe ei decât pentru ca ei să ne apropie de Allah , Allah va judeca între ei în cele în care ei nu se înţeleg. Allah nu-l călăuzeşte pe cel care este mincinos şi nemulţumitor.” (Az Zumar: 2-3)

Într-un hadith qudsi Allah spune: "Îmi sunt atotsuficient şi nu am asociaţi. Cel care face ceva de dragul altcuiva şi îmi asociază ceva, îl voi îndepărta de la mine.” Nimeni nu va fi răsplătit dacă citeşte sau memorează Coranul pentru a dobândi o bună reputaţie.

Pronunţare şi citire corectă - Acest lucru e posibil doar ascultând pe cineva care citeşte bine sau care a memorat corect. Coranul poate fi învăţat doar cu un profesor. Însuşi profetul pacea şi binecuvântarea fie asupra lui, la învăţat de la îngerul Gibril pe cale orală şi companionii la rândul lor l-au învăţat de la profet. Apoi companionii i-au învăţat pe alţii şi astfel Coranul a ajuns la celelalte generaţii de musulmani.

Cel care se dedică să memoreze din Coran ar trebui să se decidă cât de mult doreşte să memoreze şi în ce perioadă de timp va face acest lucru. După ce şi-a fixat anumite obiective şi a învăţat regulile de citire a Coranului el trebuie să repete cât de mult posibil.

Fixarea informaţiei se va face respectând regulile de citire a cărţii lui Allah.
Intonaţia este foarte importantă în recitare pentru că ajută la memorare şi face plăcută ascultarea Coranului. Profetul Muhammad – pacea şi binecuvântarea fie asupra lui a spus că “nu este dintre ai noştri cel care nu recită Coranului cu o intonaţie ritmică.” ( Al Bukhari).

Nu se va trece la învăţarea şi memorarea altor versete până când nu s-au memorat versetele – sura precedentă.

Dacă cel care vrea să memoreze Coranul va fi preocupat zi şi noapte de acest lucru acest fapt va fi benefic pentru memorare. Credinciosul poate recita capitole sau versete în rugăciunile sale. Dacă este imam le poate recita cu voce tare. Când cineva începe să memoreze Coranul ar trebui să adere la un stil de citire şi să folosească propia sa copie a Mus-haf-ului. (o ediţie anume) pe care să nu o schimbe niciodată.

Se ştie că oamenii învaţă mai mult văzând decât auzind. Dacă o persoană îşi schimbă Mus- haful (o ediţie anume a Coranului) de pe care învaţă sau învaţă din diverse ediţii ale Coranului va fi confuz şi va memora cu dificultate.

Înţelegerea – este cheia memorării. Unul dintre lucrurile care sunt de ajutor în memorare este înţelegerea versetelor şi cunoaşterea faptului că ele sunt în relaţie unele cu altele. Aceasta înseamnă că hafiz-ul care a citi tafsiyr ul versetelor sau capitolelor le va memora şi le va fixa în mintea sa în timpul citirii explicaţiilor.

Aceasta îl va ajuta să-şi reamintească versetele. După ce a memorat versetele el le va înţelege iar repetarea îl va ajuta să-şi fixeze informaţia.

NU TREBUIE să se treacă la un alt capitol până ce acesta nu a fost memorat complet. Este indicat să se recite din Coran împreună cu altcineva. Această altă persoană trebuie să cineva care ştie să recite întreg Coranul, deoarece hafizul poate fi corectat de această persoană. Memorarea Coranului este diferită de memorarea altui tip de informaţie, de exemplu poezie sau proză care se uită repede.


„Pe Cel în mâna Căruia se află sufletul lui Muhammed! Toti cei care aud
de mine din acest popor, crestini si iudei,
apoi mor fără să creadă în ceea ce am primit eu, vor fi dintre oamenii Iadului.”
Sus In jos
http://religia-islamica.forumz.ro
 
Reguli de memorare a Coranului
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Religia islamica :: RELIGIE :: IMPORTANTA SI FRUMUSETEA CORANULUI-
Mergi direct la:  
Creati un forum gratuit | © phpBB | Forum gratuit de suport | Contact | Semnaleaza un abuz | Creeaza-ti propriul blog