AcasaAcasa  CalendarCalendar  CautareCautare  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

Distribuiţi | 
 

 Despre Crucificare-abordarea crestina si musulmana

In jos 
AutorMesaj
Manal
Moderator
Moderator
avatar

Numarul mesajelor : 43

MesajSubiect: Despre Crucificare-abordarea crestina si musulmana   Mier 10 Noi 2010, 09:09

Musulmanii cred ca:

1- Isus (pacea fie asupra sa) s a fost unul dintre cei mai importanti mesageri ai lui Dumnezeu
2- Isus (pacea fie asupra sa) a fost Mesia
3- Isus (pacea fie asupra sa) a fost nascut printr-un miracol, fara nici o interventie masculina (contrar credintei unor crestini, cum ar fi Biserica Anglicana)
4- Isus (pacea fie asupra sa) a inviat mortii cu permisiunea lui Dumnezeu
5- Isus (pacea fie asupra sa) a vindecat orbii si leprosii cu permisiunea lui Dumnezeu

Pe scurt, nici un musulman nu este musulman daca nu crede in Isus (pacea fie asupra sa). Dar marea diferenta intre musulmani si crestini este aceea ca, crestinii il considera pe Iisus a fi Dumnezeu, Dumenzeu care a avut un fiu si care a fost crucificat mai tarziu si a murit de buna voie pentru pacatele omenirii.

Din moment ce si musulmanii si crestinii cred in Isus (pacea fie asupra sa) atunci trebuie prezentate ambele puncte de vedere.

Din punct de vedere islamic, Allah ( Dumnezeu) spune in Coran:

“Si din pricina vorbelor lor: "Noi l-am omorât pe Mesia Isus, fiulMariei, trimisul lui Allah!", în vreme ce ei nu l-au omorât, nici nu l-aurãstignit pe cruce, ci a fost fãcut [cineva] sã semene cu el! Ceicare au avut pãreri diferite în privinþa lui [Isus], au fost în îndoialã [înlegãturã cu moartea lui]; ei nu au avut cunoºtinþã sigurã despre ea[moartea lui], ci doar au urmat unor presupuneri. De bunã seamã, nul-au omorât,” ( Traducere sensurilor din Coran, sura 4:157)

Dupa cum se poate observa, aceste verset arata clar ca Isus (pacea fie asupra sa) nu a fost ucis, sau crucificat conform celei mai autentice surse, care este Coranul (pentru musulmani).

Dar deoarece crestinii considera Biblia a fi cuvantul lui Dumnezeu, vom dovedi folosind aceasta carte ca Isus (pacea fie asupra sa) nu a fost crucificat si ca au interpretat gresit Biblia, neverificand ei insusi versetele din Biblie.

Dovedind cu ajutorul Bibliei ca Iisus (pacea fie asupra sa) nu a murit sau nu a fost crucificat, nu inseamna ca acesta este punctul de vedere islamic, el a fost prezentat mai sus cu ajutorul Coranului.

Sa incepem prin a defini cuvantul “crucificare”, cu ajutorul Dex-ului

1 A executa un condamnat, omorându-l prin țintuire pe cruce; a răstigni pe cineva legandul de o cruce cu ajutorul cuielor.
(http://dexonline.ro/definitie/crucificare)

cu alte cuvinte, pentru ca o persoana sa fie crucificata, aceasta trebuie sa moara pe cruce, daca nu a murit, nu a fost crucificat.

Definitia pentru cuvantul “inviere”, conform Dex-ului este:

1. A reveni sau a readuce la viață
2. conform credintei crestine, Iisus Cristos inviand din morti

asta inseamna ca pentru ca Isus (pacea fie asupra sa) sa fi inviat, el trebuia sa moara, altfel nu ar fi fost inviere.

Pavel spune despre acest subiect:

14: “Şi dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este atunci propovăduirea noastră, zadarnică este şi credinţa voastră.” I .Corinteni 15

Pavel ne da un test pentru a demostra daca credinta crestinilor despre crucificare si inviere este falsa sau adevarata.

Sa vedem ce intelge Pavel despre “inviere”, conform uneia dintre epistolele sale:

“42. Aşa este şi învierea morţilor: Se seamănă (trupul) întru stricăciune, înviază întru nestricăciune;
43. Se seamănă întru necinste, înviază întru slavă, se seamănă întru slăbiciune, înviază întru putere;
44. Se seamănă trup firesc, înviază trup duhovnicesc. Dacă este trup firesc, este şi trup duhovnicesc.” I Corinteni 15

Acesta este intelesul dat de Pavel despre trupurile inviate, care sunt ca si niste spirite ( trupuri duhovnicesti).

Acelasi inteles este dat si de catre Isus (pacea fie asupra sa) in evanghelia lui Luca 20:27-36, atunci cand oamenii l-au intrebat de o femeie care a fost casatorita cu 7 frati, unul dupa altul (era o practica printre evrei atunci cand o femeie era casatorita, iar sotul ei moare sa fi avut copii impreuna, ea trebuia sa se casatoreasca cu fratele lui, si daca si al 2-lea frate murea fara sa fi avut copii impreuna, ea trebuia sa se casatoreasca cu al 3-lea frate etc); aceasta femeie s-a castorit cu 7 frati unul dupa altul pana cand a murit...iar evreii l-au intrebat pe Isus (pacea fie asupra sa) cu care dintre frati va fi ea in ziua invierii? El a raspuns: “Căci nici să moară nu mai pot, căci sunt la fel cu îngerii şi sunt fii ai lui Dumnezeu, fiind fii ai învierii.”

Aratand ca trupurile inviate nu se vor casatori pentru ca sunt asemanatore ingerilor, sunt fiinte spirituale si nu fizice.

Ce s-a intamplat in continuare dupa crucificarea lui Iisus? Biblia ne spune ca Isus (pacea fie asupra sa) s-a dus si s-a intalnit cu apotolii lui si le-a spus Luca 24:36. Şi pe când vorbeau ei acestea, El a stat în mijlocul lor şi le-a zis: Pace vouă., iar acestia erau speriati de el crezand ca este un spirit, duh (inviat) 37. Iar ei, înspăimântându-se şi înfricoşându-se, credeau că văd duh. , bineinteles ca erau speriati pentru ca apotolii nu au fost martori la ce s-a intamplat (crucificare), asa cum spune Marcu 14:50 “Şi, lăsându-L, au fugit toţi.” In cel mai critic moment din viata lui, iar toti care il iubeau l-au lasat si au fugit, astfel ca eu au auzit doar din spusele oamenilor ca Isus (pacea fie asupra sa) a fost rastignit si omorat, de acea bineinteles cand l-au vazut au fost inspaimantati.

Dar Isus (pacea fie asupra sa) a vrut sa le demonstreze ca ceea ce vad nu este un spirit, sau un trup inviat spunand: “39. Vedeti mâinile Mele şi picioarele Mele, că Eu Insumi sunt; pipăiţi-Mă şi vedeţi, că duhul nu are carne şi oase, precum Ma vedeti pe Mine ca am. 40. Si zicand acestea, le-a aratat mainile si picioarele Sale.” (Luca 39,40)

Luca 24 (41-42)

“41. Iar ei încă necrezând de bucurie şi minunându-se, El le-a zis: Aveţi aici ceva de mâncare? 42. Iar ei i-au dat o bucată de peşte fript şi dintr-un fagure de miere.”

Din nou, ce incerca el sa sublinieze aici? Ca era un spirit? Sau o fantoma? Spiritele mananca? Bineinteles ca nu, Isus (pacea fie asupra lui) era un barbat infometat, care avea nevoie de mancare, era un corp uman si a demonstrat intr-o maniera foarte simpla ca nu era un corp inviat asa cum ei credeau.

In Evanghelia lui Ioan 20 si a lui Marcu 16 ni se spune ca Maria Magdalena s-a dus la mormantul lui Isus (pacea fie asupra sa) in prima zi din saptamana (adica duminica) pentru a-i unge trupul lui Isus (pacea fie asupra sa), dar daca vom citi cu atentie vom vedea ca de fapt ea il cauta pe Isus cel viu, deoarece atunci cand ea a ajuns acolo, a vazut ca de fapt piatra mormantului a fost inlaturata.

Intrebarea acum este: daca Isus(pacea fie asupra sa) intr-adevar ar fi reinviat , de ce ar fi avut nevoie sa inlature piatra? Daca el era un spirit, atunci ar fi putut sa treaca prin piatra fara sa o inlature. In schimb daca era un corp uman, atunci era necesara inlaturarea pietrei.

Asadar atunci cand a vazut mormantul gol Maria Magdalena a inceput sa planga deoarece nu l-a gasit pe Isus (pacea fie asupra sa) dar Isus (pacea fie asupra sa) se uita la ea din spatele ei

( Ioan 20:15) spune:
“15. Zis-a ei Iisus: Femeie, de ce plangi? Pe cine cauţi? Ea, crezand ca este gradinarul, I-a zis: Doamne, daca Tu L-ai luat, spune-mi unde L-ai pus şi eu Il voi ridica. “

2 intrebari trebuie puse aici:

1- De ce credea Maria Magadalena ca el era gradinarul? Isus (pacea fie asupra sa) era “Invatatorul” ei, iar ea nu l-a reconoscut?
2- Cum ar putea Maria singura sa care un corp decedat de acolo?

Posibilul raspuns la prima intrebare este ca Isus (pacea fie asupra sa) a fost confundat cu un gradinar deoarece ea a fost speriata sa il gaseasca pe Isus (pacea fie asupra sa) in viata.

In ceea ce priveste a 2-a intrebare, Maria Magdalena intr-adevar il cauta pe Isus (pacea fie asupra sa) cel viu, pe care sa il ia, deoarece o femeie nu poate pur si simplu sa care un corp mort, si in plus unde sa il duca? Biblia nu zice nimic despre asta.

Acum sa vorbim despre singura profetie care a fost data Evreilor de catre Isus (pacea fie asupra sa) care sa demonstreze ca el era Mesia si in acelasi timp vom demonstra ca el nu a fost inviat. Nu vorbesc despre profetiile Vechiului Testament despre care Crestinii vorbesc des, eu voi examina singura spunere al lui Isus (pacea fie asupra sa) facuta catre Evrei pentru a le demonstra ca Isus (pacea fie asupra sa) era Mesia, dar sa vedem daca profetia a fost indeplinita sau nu.

Evanghelia lui Matei ne spune ca niste invatati evrei s-au apropiat de Isus (pacea fie asupra ) si i-au spus: “38. Atunci I-au răspuns unii dintre cărturari şi farisei, zicând: Învăţătorule, voim să vedem de la Tine un semn” (Matei 12:38)

Iar el le-a raspuns: “39. Iar El, răspunzând, le-a zis: Neam viclean şi desfrânat cere semn, dar semn nu i se va da, decât semnul lui Iona proorocul. 40. Că precum a fost Iona în pântecele chitului trei zile şi trei nopţi, aşa va fi şi Fiul Omului în inima pământului trei zile şi trei nopţi. “ (Matei 12:39-40)

Deci singurul semn pe care el le-a dat evreilor a fost semnul Profetului Iona, el nu a vorbit despre nici alt miracol facut in fata lor, nici un semn, decat unul si anume semnul lui Iona.

Se pun 2 intrebari:
1- A indeplinit Isus (pacea fie asupra sa) profetia?
2- Care a fost mai exact semnul lui Iona (pacea fie asupra sa) despre care Isus (pacea fie asupra sa) a vorbit?

Pentru a putea raspunde la 1 intrebare trebuie sa stim prima data care a fost acel semn sau minune a Profetului Iona (pacea fie asupra sa); aceasta intamplare poate fi citita din Vechiul Testament, Iona (http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=40&cap=1)

Sa facem un scurt rezumat:

1- Dumnezeu i-a spus lui Iona sa se duca in cetatea Ninivei si sa ii avertizeze pe oameni sa se caiasca de la faptele lor rele
2- Iona, in loc sa se duca in Ninivia s-a dus la Iope, luand o corabie pentru a fugi de porunca lui Dumnezeu
3- corabia a fost afectata de o furtuna puternica
4- corabierii au tras la sorti pentru a vedea cine este vinovat de acest rau avantat asupra lor, iar cel care a iesit a fost Iona
5- apoi Iona, in mod voluntar le-a spus sa il arunce pe el in mare, deoarece el era persoana care nu a ascultat porunca lui Dumnezeu, asadar ei l-au aruncat in mare.
6- un peste urias il inghite pe Iona
7- pentru 3 zile si 3 nopti, Iona a stat in pantecul pestelui rugandu-se lui Dumnezeu sa il elibereze de greutate
8- dupa 3 zile si 3 nopti, pestele il arunca pe mal

Acum sa vedem:

-In momentul in care Iona a fost aruncat in mare, el era viu sau mort?
Era viu, nu?
-Cand a fost inghitit de peste, el era viu sau mort?
Era viu
-Cand era in pantecul pestelui pentru 3 zile si 3 nopti rugandu-se, el ra viu sau mort?
Era viu
-Cand pestele l-a aruncat pe mal, era viu sau mor?
Acum se intelege care este semnul lui Iona (pacea fie asupra sa) despre care Isus (pacea fie asupra sa) vorbea

Daca Iona a fost in viata in pantecul pestelui pentru 3 zile si 3 nopti, atunci, conform lui Isus (pacea fie asupra sa) si el trebuia sa fie viu in mormant pentru 3 zile si 3 nopti, atlfel de ce ar fi spus despre semnul lui Iona? Totusi crestinii sustine ca Isus a fost mort in mormantul lui. Isus (pacea fie asupra sa) a spus simplu ca ce s-a intamplat cu Iona se va intampla si cu el, dar crestinii sustin exact opusul.

Pentru a rezolva aceasta dilema, unii crestini au gasit o alta explicatie, spunand ca de fapt Isus vorbea despre perioada de timp din mormant, si nu daca era viu sau mort.

Miracolul lui Iona este considerat unul din cele mai mari miracole din biblie, o persoana care trebuia sa moara de 3 ori, a fost gasit viu (cand a fost aruncat in mare), viu (cand a fost inghitit de peste urias), viu (3 zile si 3 nopti in peste) si viu (cand pestele l-a aruncat pe mal dupa 3 zile si 3 nopti), dar crestinii sustin ca Isus (pacea fie asupra sa) a fost mort, mort, mort.

Dar sa continuam sa examinam perioada de timp asa cum unii crestini o explica:

Acestia sustin ca Isus a fost crucificat Vineri; conform crestinilor, el a fost omorat intr-o Vineri, dar inainte de a muri, el a fost torturat grav, a fost obligat sa care o cruce uriasa, dar vroiau sa il dea jos de pe cruce repede in aceasi zi si inainte de apusul soarelui, deoarece a doua 2-a era Sabatul iar ei au fost avertizati in Vechiul Testament ca victima unei crucificari nu trebuie sa ramana pe cruce in ziua Sabatului ( Deuteronom 21:23).

Dupa aceasta, tarziu Vineri, trupul lui Isus a fost coborat de pe cruce, si l-au pus in mormant inainte de venirea noptii.
Asadar primul timp in care Isus a intrat in mormnat a fost Vineri Noaptea. Acum sa numaram cate zile si cate nopti a stat Isus in mormant si sa vedem daca s-a implinit profetia:

Vineri noaptea el a intrat in mormant (1 noapte)
Sambata ziua el este inca in mormnat (1 zi)
Sambata noaptea el este inca in mormant (2 nopti)
Duminica dimineata, prima zi din saptamana si inainte de rasarit (Maria Magadalena s-a dus la mormant si l-a gasit GOL)

Asadar cate zile si cate nopti a stat Isus (pacea fie asupra sa) in mormant?

Sunt doar 2 nopti si 1 zi. Dar ce spune profetia: “40. Că precum a fost Iona în pântecele chitului trei zile şi trei nopţi, aşa va fi şi Fiul Omului în inima pământului trei zile şi trei nopţi. “ (Matei 12)

Sunt 3 si 3 acelasi lucru cu 2 si 1?Sus In jos
http://despre-islam.blogspot.com/
 
Despre Crucificare-abordarea crestina si musulmana
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Celosia (Creasta cocosului )
» Sila comentarii

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Religia islamica :: RELIGIE :: FORUMUL NEMUSULMANILOR-
Mergi direct la:  
creează un forum | © phpBB | Forum gratuit de suport | Contact | Semnaleaza un abuz | Creeaza-ti un blog