AcasaAcasa  CalendarCalendar  CautareCautare  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

Distribuiţi | 
 

 Motive pentru pedeapsa in mormant

In jos 
AutorMesaj
Manal
Moderator
Moderator
avatar

Numarul mesajelor : 43

MesajSubiect: Motive pentru pedeapsa in mormant   Mier 10 Noi 2010, 09:15

Unii oameni se pot intreba despre motivele pentru care oamenii pot fi pedepsiti in mormintele lor. Pedeapsa poate sa fie generala sau in amanunt.

In termeni generali, ei pot fi pedepsiti pentru ingnoranta lor fata de Allah si pentru neascultarea poruncilor lui. Allah nu pedepseste nici un suflet care il recunoaste, Il iubeste si I-a urmat poruncile.

Pedeapsa din mormant si din Viata cealalata sunt datorate supararii lui Allah pentru sclavul Sau. Oricine Il supara pe Allah in aceasta lume si nu se caieste si moare asa, va fi pedespsit in al-Barkzakh cu aceasi intensitate ca si suparare lui Allah asupra lui.

In termini detaliati:

SHIRK (asocierea unui alt partener lui Allah) si kufr ( necredinta in Allah)

Allah spune despre oamenii Faraonului (traducerea sensurilor Coranului)

“46. Focul la care ei vor fi expusi dimineata di seara(in mormintele lor). Iar in Ziua cand va sosi Ceasul, [se va zice]: “Faceti sa intre clanul lui Faraon la osanda cea mai aspra!” (40:46)

Si mai spune Allah:

“93. Si cine este mai nelegiuit decat acela care nascoceste minciuni si le pune pe seama lui Allah sau care zice: “Mi s-a revelat mie”, cand lui nu i-a fost revelat nimic, sau decât acela care zice: “Voi pogori si eu ceva asemanator cu ceea ce a pogorat Allah”? Dar de i-ai vedea pe cei nelegiuiti in chinurile mortii, in vreme ce ingerii intind mainile lor(pentru a-i lovi), [zicand]: “Lasati sa iasa sufletele voastre! Astazi veti primi ca rasplata, osanda de umilire, pentru ceea ce ati spus despre Allah, in afara adevarului, si pentru ca v-ati semenit [fata] de versetele Lui!” (6:193)

O alta dovada ca shirkul este un motiv pentru pedeapsa in mormant este si hadithul lui Zayd ibn Thaabit (Allah sa fie multumit de el) care a spus: atunci cand Profetul (sallahu aleihi wa salam) se afla intr-o gradina apartinand lui Banu’l-najjar pe un magar de al lui, noi eram cu el, s-a impiedicat si aproape ca l-a aruncat. Acolo el a vazut niste morminte, 6 sau 5 sau 4. El a intrebat: “Cand au murit acesti oameni?” el a spus: “Ei au murit in shirk.” El a spus: “Aceasta ummah va fi pedepsita in mormintele lor.

Ipocrizia este o alta cauza pentru pedepsirea in mormant.

Ipocritii sunt printre cei care merita cel mai mult pedeapsa in mormant. Cum va fi altfel cand ei vor fi cei care vor ocupa ultimul nivel al Iadului?

Allah spune:

101. Iar printre beduinii din jurul vostru se afla fatarnici, ca si printre
locuitorii din Medina, care se îndârjesc în fatarnicie. Tu nu-i stii, insa Noi ii
stim pe ei. Noi ii vom chinui de doua ori(dar si pedeapsa constand in nenorocirile din aceasta lume si pedeapsa din Ziua de Apoi). Apoi vor fi ei adusi la mare chin! (9:101)

Qataadah si al-Rabee”ibn Anas au spus referitor la fraza “Noi ii vom chinui de doua ori” –o data in acesta lumi si a doua- pedeapsa in mormant.

In hadithul despre intrebarile celor 2 ingeri si pedeapsa din mormant cuvantul ipocrit (munaafiq) in multe relatari este clar mentionat, la fel si in hadithul relatat de Bukhaari (1374) de la Anas (Allah sa fie multumit de el):…cat despre kaafir si impocriti, le va fi spus….”

Schimbarea religiei lui Allah prin interzicand ceea ce Allah a permis si permitand ceea ce Allah a interzis.

Evidenta ca schimbarea religiei este una dintre cauzele pedepsirii in mormant o avem din cuvintele Profetului (sallahu alehi wa salam): “L-am vazut pe “Amr ibn ‘Aamir al-khuzaa’i tarandu-si intestinele prin Iad. El a fost primul care a introdus institutia de saa’ibah (Bukhari 4623)

Saa’ibah era o camila femela, sau o vaca sau o oaie care era luata drept un idol, un Dumnezeu fals; aceasta nu era mancata si nu era folosita pentru a cara.

Sheikhul al-Islam ibn Taymiyah (Allah sa aibe mila de el) a spus: Arabii dintre fii lui Ismail si altii, care au trait in imprejurimile Casei Vechi, care a fost construita de Ibrahim si Ismail, erau haneefs (monoteisti) care urmau religia lui Ibrahim (Avram) pana cand unul dintre liderii Khuzaa’ah pe nume “Amr ibn Luhayy a schimbat religia lui. El a fost primul care a schimbar religia lui Ibrahim la shirk si a interzis lucrurile pe care Allah le-a facut premise. Asadar Profetul (sallahu alehi wa salam) a spus: “L-am vazut pe ‘Amr ibn Luhayy carandu-si intestinele.” (Daqaa’iq al-Tafseer, 2/71)

Nevand grija pentru a evita patarea cu urina, si raspandirea zvonuri malitioase printre oameni

A fost relatat ca Ibn ‘Abbaas a spus: “Mesagerul lui Allah (sallahu alehi wa salam) a trecut pe langa doua morminte si a spus “Acesti oameni sunt pedepsiti, dar nu sunt pedepsiti pentru ceva ce era dificil de evitat. Unul dintre ei obisnuia sa raspandeasca nameemah (zvonuri malitioase) iar celalat nu avea grija de a nu se pata cu urina.” (Nukhaari 218, Muslim 292)

A fost relatat de la Ibn ‘Abbas (Allah sa fie multumit de el) ca Profetul (sallahu aleihi wa salam) a spus: “Majoritatea pedepselor din mormant sunt din cauza urinei, asadar aveti grija sa o evitati. “ (relatat de al-Daaraqutni si clasificat saheeh de al-Albaani in Saheeh al-Targheeb 1/152)

Minciuna


Conform unui hadith al lui Samurah ibn Jundub (Allah sa fie multumit de el) Profetul (sallahu aleihi wa salam) a spus:
“….Am vazut un om care statea pe spate, avand un alt barbat peste el care tinea un carlig de fier. A pus acel carlig in gura barbatului si i-a sfasiat acea parte a fetei pana la spatele gatului si i-a sfasiat nasul si ochii in aceasi maniera. Apoi s-a apucat de cealalata parte a fetei omului si a facut la fel. Nici nu a terminat a doua parte a fetei ca prima parte si-a revenit la forma initiala, apoi s-a intors si a facut la fel… “ (al-Bukhaari 7074)

A abandona/ A uita Coranul dupa ce a fost invatat, a dormi si a pierde o rugaciune obligatorie

Conform unui hadit al lui Abu Hurayrah (Allah sa fie multumit de el), capurile unor oameni vor fi zdrobiti cu pietre pentru ca a fost prea greu pentru ei sa se trezeasca la rugaciune.
In hadithul lui Samurah ibn Junub a spus: Mesagerul lui Allah (sallahu aleihi wa salam) a spus: “…am intalnit un barbat care stata intins jos, avand un alt barbat peste el care tinea un bolovan mare. A aruncat acel bolovan in capul barbatului, spargandu-l. Bolovanul s-a dus mai departe, iar el s-a dus dupa el, apoi l-a aruncat la fel. Le-am spus comanionilor mei “Subhaan Allah!” Cine sunt aceste persoane?...”Cel al carui cap era spart a fost un barbat care a studiat Coranul, iar mai apoi nici nu l-a recitat si nici nu l-a urmat, el doarme neglijindu-si rugaciunile obligatorii.” (Bukhaari 7076)

Ibn Hajar a spus: Ibn Hubayrah a spus: Abandonarea Coranului dup ace a fost invatat este un pacat foarte mare, deoarece se poate crede ca el a gasit ceva in el ceva ce l-a facut sa il abandoneze, si doarece a abandonat cel mai nobil dintre lucruri, adica Coranul, el ar trebui pedepsit in cea mai nobila parte al corpului sau, care este capul. Fath al-Baari 3/251

Riba (dobanda)

Cel care foloseste bani din riba (dobanda) este pedepsit in al-Barzakh, asa cum Profetul Muhammed (sallalahu aleihi wa salam) a spus.
In hadithul lui Samurah (Allah sa fie multumit de el):
“….Am mers mai departe si am ajuns la un rau, in rau era un barbat care inota, iar pe mal era un barbat care adunase multe pietre. In timp ce barbatul inota, barbatul care adunase pietrele s-a apropiat de el. Inotatorul si-a deschis gura, iar barbatul de pe mal a aruncat o piatra in ea, apoi inotatorul a continuat sa inoate. De fiecare data cand se intorcea, el isi deschidea gura din nou, iar barbatul de pe mal arunca iar o piatra in ea…Barbatul care inota in rau si caruia i se arunca pietre in gura a fost unul care a folosit dobanda (riba).”

Zina (adulter, relatii intime nelegale)


In hadighul lui Samurah (Allah sa fie multumit de el):
“Asadar am mers mai departe si am ajuns la un fel de tannor (un fel de cuptor, folosit de obicei pentru paine)- Profetul Muhammed (sallalahu alehi wa salam) a spus ca in acele cuptoare era un zgomot foarte puternic. Profetul (sallahu aleihi wa salam) a adaugat: ne-am uitat inauntru si am vazut barbate si femei dezbracati. O flacara de foc ajungea la ei de dedesupt, iar cand ajungeau la ei, acestia tipau foarte puternic. I-am intrebat” Cine sunt acestia?”….Barbatii si femeile dezbracati erau adulteri si adultere.”

Intreruperea postului in Ramadan fara un motiv


A fost relatat ca Abu Umaamah al-Baahili (Allah sa aibe mila de el) a spus: “L-am auzit pe Mesagerul lui Allah (sallahu aleihi wa salam) spunand: “In timp ce dormeam, doi barbate au venit la mine si m-au luat de brate si m-au dus la un munte si mi-au spus: “Urca” eu am spus: “nu pot” Ei au spus: “Iti vom usura” Si am urcat pan cand am ajuns in varful muntelui, am auzit voci puternice. Eu Am spus: “Ce sunt aceste voci?” El a spus: “Sunt tipetele oamenilor din Iad.” M-au dus mai departe si am vazut unii oameni care erau atarnati de calcaie, cu gurile sfasiate, iar gurile lor erau pline de sange. Am spus: “Cine sunt acestia?” El a spus: “Acestia sunt cei care si-au rupt postul inainte sa le fie permis sao faca.” Relata de Ibn Hibbaan si al-Haakim (1/210, 290), clasificat saheeh de al-Albaani in al-Saheeha (3951)

Furtul din prada de razboi

Aceasta este indicat de hadithul lui Abu Hurayrah (Allah sa fie multumit de el) despre un barbat care a furat un vesmant din prada de razboi, iar Profetul (sallalahu aleihi wa salam) a spus: “Pe cel in mana caruia este sufletul meu, vesmantul pe care el l-a furat din prada, in ziua Khaybar, vesmantul il acopera cu foc. “ (Bukhaari 4234) si Muslim 115.

A purta un vesmant din mandrie

Aceasta este indicat de hadithul lui Ibn Umar (Allah sa fie multumit de el), conform caruia Profetul (sallahu aleihi wa salam) a spus: “In timp ce barbatul isi purta vesmantul cu mandrie, el era inghitit de pamant si va continua sa se afunde in el pana in Ziua Judecatii.” (relatat de Bukhaari 3485 si Muslim 2088)

Torturarea animalelor

Profetul (sallalahu aleihi wa salam) a spus: “Am vazut o femeie (in iad) care avea o pisica pe care a legat-o, nu a hranit-o si nici nu a lasat-o sa isi caute mancare, iar a murit de foame. (Muslim 904)

Datoria

A fost relatat ca Sa’d ibn al-Atwal a spus: Fratele meu a murit si a lasat in urma 300 de dinari, si a lasat in urma copii mici. Am vrut sa ii cheltuiesc cu ei, dar Mesagerul lui Allah (sallahu aleihi wa slaam) mi-a spus: “Fratele tau este luat la socoteala pentru datoria sa, asadar dute si plateste-o.” M-am dus si am platit-o , apoi i-am spus: O Mesager al lui Allah, am platit datoria pentr el, si nu a mai ramas decat o femeie care cere 2 dinari, dar nu are nici o dovada. El a spus: “Da-i dinarii doarece ea spune adevarul.” (Relatat de Ahmad 16776 si Ibn Maajah 2/82, clasificat saheeh de al-Albaani in Saheeh al-Jaami 1550)

De asemenea vor mai fi pedepsiti:

Cei care consuma dobanda, care o platesc, care o inregistreaza si cei care sunt martori
Cei care se casatoresc cu o femeie doar pentru a divorta de ea astfel incat ea sa devina permisa sa se intoarca fostului ei sot
Cei care le doresc raul Musulmaniilor si le expun greselile
Cei aroganti, laudarosi si barfitori
Cei care se duc la vrajitoare, astrologi
Cei care raspandesc vorbe malitioase
Cei care consuma averea orfanilor si consuma de asemenea averi ilegale, cum ar fi mita
Cei care consuma averea fratilor lor musulami in mod illegal sau averea non-musulmanilor care locuiesc sub protectia Musulmanilor
Cei care consuma intoxicanti
Adulterii, homosexuali, hotii, tradatorii
Sus In jos
http://despre-islam.blogspot.com/
 
Motive pentru pedeapsa in mormant
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Kirigami si felicitari 3D pop-up
» Idei pentru casa si bucatarie
» Este frumusetea necesara si suficienta pentru a reusi in viata?
» Cafeneaua vesela 3
» Tutoriale: Decoratiuni de Paste

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Religia islamica :: RELIGIE :: IADUL SI PARADISUL-
Mergi direct la:  
creează un forum | © phpBB | Forum gratuit de suport | Contact | Semnaleaza un abuz | Poti avea un blog